Троєщинська показуха

23 серпня 2011, 08:13
Власник сторінки
Філолог, журналіст
0
623

22 серпня, на проспекті Маяковського демонтували частину огорожі незаконного будмайданчика.

Увечері на об'єкт прибув голова КМДА Олександр Попов, який повідомив, що будівництво офіційно визнали незаконним. Охорона спочатку відреагувала на спроби очільника столичної адміністрації та працівників КП «Київблагоустрій» підійти до паркану залпом з вогнегасника, молодики розбили лобове скло екскаватора, яким «Київблагоустрій» ламав огорожу.

Як заявив Штаб оборони Києва, учорашнє дійство нагадувало дешевий цирк. Підстави так вважати дали приятельські розмови Попова з одним із рейдерів, а також бездіяльність міліції, яка ніяк не відреагувала навіть на розбите скло екскаватора. Паркан демонтували не повністю. Його знесли тільки з одного боку. Таке враження, що це також була показуха «на камеру». Не пішли з майданчика й охоронці.

На думку членів ШОКу, всі ці моменти вказують на те, що прихід Попова на будмайданчик – дешевий піар перед камерами та киянами. Можливо, це просто чергова «зачистка» перед «Євро-2012» та виборами. Є побоювання, що вчорашній демонтаж не стане переможною крапкою в троєщинському конфлікті і через деякий час на будмайданчику з’явиться новий паркан.

До того ж, окрім Троєщини, в Києві ще чимало «гарячих» точок, на яких будівництво визнано незаконним, а зупиняти його ніхто не поспішає. Штаб оборони Києва продовжуватиме боротьбу з будівельною мафією, поки ситуація в столиці докорінно не зміниться на краще. Адже окремі перемоги – це добре, але вони – лише невеличкі деталі загальної картини, яка поки що залишається невтішною.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.