Про Азарова

24 серпня 2011, 13:59
Власник сторінки
Журналіст
0
518

Азаров. Фейсбук. Твіттер. Або, чому Прем*єр став головним н*юз-мейкером країни?

От дивлюся новини, читаю інтернет-видання, а всюди розповідають про Прем'єр-міністра.  Прем'єр  відвідав, прем'єр подивився, прем'єр оцінив, прем'єр пообіцяв, прем'єр когось насварив,  когось похвалив, щось розповів  тощо. При чому, активно створюють образ «Азаров – залізний кулак». Потім ще ця істерія з Твіттером та Фейсбуком. Звичайно, кореспонденти намагалися піднести інформацію з гумором, але, все одно, вийшло якось…рекламно…

Чому ж Азаров раптом став такою публічною людиною?

Ну, по-перше, схоже, що в Україні намагаються відтворити знайомий дует (Президент-Прем'єр; Діма-Вова). А у нас буде Вітя-Микола. Щоправда, наш Микола, наразі, до закордонного Вови не дотягує. Політична вага не та. От прем'єра і тренують - роблять публічним, жорстким, таким собі, політиком слова. Єдина відмінність, Азаров на політичну самостійність ніколи не претендував (і не планується, що почне претендувати), тож у нас на очах створюють образ вірного лицаря України, правої руки Гаранта, трудових рук нації. Для цього усі ці: «Азаров анонсує відставку міністра», «Глава уряду хоче, щоб безвідповідальність покарали», «Азаров: Українська книга може і повинна відродитися», «Азаров открыл развязку возле метро «Днепр» и пообещал заняться Подолом» тощо…

По-друге, Азаров - який-неякий, але «кєрівнік» Партії Регіонів. А вибори-2012 наближаються. Звичайно, ще зарано навіть для пасивної передвиборчої кампанії. Тим паче, в ПР дуже сподіваються на євро-2012, яке при вдалому розкладі, має хоча б трохи підняти рейтинг партії (особливо на сході України). Але авторитет Азарова (якщо його вдасться посилити) обов'язково зіграє на руку у майбутніх партійних перегонах.

По-третє, це, мабуть, спроба справити враження на Європу. Мовляв, дивіться, який в Україні спрацьований тандем:  Президент («Пацан сказав - пацан зробив») і прем'єр («Пацану наказали –пацан виконав»). Та й взагалі, дивіться, наскільки голова уряду відкритий до народу – у Твітеррі постить, в Фейсбуці сторінку має… Сьогодні на тлі процесу проти Тимошенко, який у Європі не схвалюють, та загального «похолодання» у стосунках з Росією – питання «реабілітації» української влади стоїть вкрай гостро. Для цього і важливо продемонструвати, що Прем'єр і його уряд активно ПРАЦЮЮТЬ і, при цьому, не мають жодних суперечностей з президентом.

Не знаю, може є ще якісь причини тотального піару Азарова, але одне зрозуміло: прем'єр сьогодні однозначно на першому місті за кількістю схвальних репортажів в українських новинах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.