Сюрпризи Львівського форуму

11 вересня 2011, 20:25
Власник сторінки
0
729

Що чекає на цьогорічному форумі книговидавців?

 

14 вересня стартує 18-ий Міжнародний книжковий "Форум видавців у Львові". Без зайвого пафосу варто визнати що це найбільша і найочікуваніша книжкова подія року в Україні. В рамках заходу, як завжди анонсовано багато чого цікавого - і презентації, і виступи гуртів, і майстер-класи, автограф-сесії, зустрічі з письменниками-поетами, і багато-багато чого..

Як завжди, вже за тиждень не можна знайти квитків, а житло для більш-менш помірного в цінах Львова, стає дорожчим. Але зазвичай всі хто хочуть їхати на форум не роблять цього спонтанно, тому вони і підготовані, і мають план щодо того що зробити і що відвідати. Тим же хто не знає на чому зосередити свою увагу пропоную декілька варіантів як провести час:


1. Відвідати Ярмарок. 15 вересня починається ярмарок. Триватиме він аж до завершення форуму. Розміщений буде в основному на території Палацу мистецтв, хоча частина наметів буде на проспекті Свободи. Вхід на Ярмарок буде платним - коштуватиме 5 гривень. 
Ціни на ярмарку мають бути помірно не кусючими і відверто дешевшими, але не слід завжди на це розраховувати. Якщо вже конкретно на щось націлилися, то варто прицінитися в книгарнях до цього. Точно нижчими ціни будуть на новинки та книги презентовані на Форумі. 
Львів'яни жартують, що чекають цієї події цілий рік щоб накупити книг, хоча в сусідній від дому книгарні вони можуть бути дешевшими на декілька позицій. 

2. Літфест. Досить заманлива пропозиція для тих хто хоче познайомитися ближче з сучасними письменниками та поетами. В анонсі передбачається, що має бути більш ніж 250 авторів з 25 країн світу. Головна країна-гість цьогорічного фестивалю - Швейцарія. Почесний гість - Ерленд Лу.
Спеціальні гості: Лес Вікс (Австралія), Андрєй Хадановіч (Білорусь), Коте Кубанеішвілі (Грузія), Ольга Токарчук (Польща), Звонко Карановіч (Сербія), Сергій Жадан та Марія Матіос. 
Заходів в межах фесту передбачається неймовірна кількість, тому варто вирішити наперед куди піти. Цікаво було б відвідати "Ніч поезії і музики", що почнеться 17 вересня в 22.00.


Скачати ж програму всіх заходів можна на сайті Форуму http://bookforum.ua/ . Там же варто прикинути і зважити те що ціни на деякі заходи будуть платними, хоча в основному все буде безкоштовно.

3. Міжрегіональний бібліотечний форум та 5-ий видавничий бізнес-форум - події "на любителя". Тим кому цікаво - інформацію теж можна буде знайти на сайті. 

4. Якщо ви ще не визначилися з тим що хочете купити, варто звернути увагу на "Найкращі книжки Форуму-2011" які відзначать 15-го вересня. Хоча знову ж, є багато книг які не потрапили до конкурсу, або ті книги які тільки-тільки вийшли друком перед форумом. Так наприклад з історичного жанру будуть презентуватися книги видавництва Центру досліджень Визвольного руху такі як «Друга польсько-українська війна 1942–1947». Роман Коваль, упорядник і видавець українського бестселера, "Холодного Яру" авторства Горліса-Горського, спільно з мистецькою агенцією "Наш Формат" презентує свою чергову книгу  - "Михайло Гаврилко. І стеком і шаблею" з серії "Отаманія ХХ століття". 
Також варта уваги книга, яка не буде презентуватися на форумі, але вже з'явиться там у продажу - "Іван Богун - український Дон Кіхот" історика-дослідника Сергія Коваленка.

Запланованою цікавинкою стане презентація серії коміксів про українських символів Євро-2012. Ви думаєте це будуть Ворнерівські даунські Славек і Славко? А ні.. Ви ще не чули про неофіційних альтернативних символів - Яся та Івася? Знайомтесь - герої художника Ігоря Бежука будують власну історію, яка є реальним іронічним відображенням підготовки до чемпіонату Європи, від виграшу тендеру до тепер. (Інформацію про них можна прочитати тут http://gazeta.ua/post/362301)

Інновацією та цікавинкою цьогорічного форуму стане Фестиваль перекладу. Досить цікава подія з того погляду, що українські видавництва починають активніше приділяти увагу книгам, які завоювали світ. Скільки книг-лауреатів Пулітцерівської премії ми маємо українською? Що ж, це гарна нагода виправити ситуацію, обговоривши основні концепції на цьому фестивалі.

Що ж.. Залишається менше двох днів. Тому поспішайте з вибором і плануванням і гайда на Форум!

=)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Львівський форум
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.