Паралельна реальність. Вітаю - ви в шоу!

13 листопада 2011, 00:04
Власник сторінки
0
846
Паралельна реальність. Вітаю - ви в шоу!

...

Уявіть собі, що ви раптом починаєте розуміти, що все навколо вас - декорація, а люди - актори, прикидаються тими, ким вони вам здаються. Весь ваш світ виявляється великим телесеріалом, де ви виконуєте головну роль, навіть не підозрюючи про це. Все ваше життя - результат роботи автора телешоу, яке ось уже тридцять років дивиться вся планета, починаючи з моменту вашого народження.

Трумен живе в штучному світі, за яким слідкують мільйони, ба ні – сотні мільйонів людей. Ви думаєте ви набагато відрізняєтеся від нього? Мабуть єдина різниця що за вами не так детально слідкують.. Адже ви теж в штучному світі…

 Вечір. Втомлений після робочого дня житель країни Україна повертається додому, споживає свою вечерю, вмикає телевізор, спершу він дізнається скільки сьогодні вбили-загинуло таких самих українців, споживає мінімум спеціально приготованої дозованої інформації про «найголовніше в країні», іноді переживає, робить свої висновки, хвилюється, висловлює телевізору або тим хто поруч свої думки з приводу. Переглядає сторінки в інтернеті, дізнається що телевізійники йому брешуть, тому висловлює свій протест ще й в соц. мережах. А потім залишає всі справи бо починається шоу…Яке шоу? А байдуже.. Ви не помічали скільки всього цікавого є в зомбоящику? І що ж це значить? Давайте подивимось.

 В кожній людині закладене бажання бути в центрі уваги, виділятись з натовпу, бути несхожим, унікальним. На цьому і акцентують увагу автори подібних проектів. У нас є дві аудиторії – ті хто пробився і ті хто їм заздрять, ті, чиє латентне бажання бути ТАМ, змушує їх дивитися таке шоу. Що можна вибрати: 1+1 (Голос країни), Інтер (Шоу №1), Новий канал (Фабрика зірок), СТБ (Х-Фактор, Україна має талант, Танцюють всі). А ще є шоу повного циклу. Вони різні, але на всі потреби життя.

Там можна знайти кохання, одружитись, чи вийти заміж, виховати дітей. Якщо дружина не подобається  поміняти її. Паралельно обов’язково приготувати їжу самому за порадою відомого кухаря, або подивитися як це роблять інші. Вилікуватись. З інших буденних справ можна змінити зовнішність, відремонтувати квартиру, прокачати машину. Поподорожувати, помірятись інтелектом, перенестись на спортивні змагання, де відстояти честь країни на батутах і водяних гірках, або стати останнім героєм на безлюдному острові.

Все крутиться, бурлить, вирує, кипить. Все яскраве, барвисте, цікаве.
В шоу добре, тут гарно і хороше. І головне це ж все в нас. В нашій країні! В нас стільки талантів, гарне і щасливе життя і ніяких проблем!

І коли реалії життя такі як протестуючі студенти, підприємці, чи афганці з чорнобильцями прориваються до свідомості, виникає певний дисонанс. Але це швидко забувається. Час від часу ваше бажання і намагання поцікавитись реальним життям змазується політичними шоу, які створюють в тому ж світі паралельну реальність де ніби йде постійний «діалог» з політиками.

 Ви стали рабами шоу. Хоч якесь – але привертає увагу. Хоч якесь – зачіпає ваше життя. Це як пасивне куріння, як життя в великому загазованому місті – від цього важко врятуватись.

 Вам потрібні докази? Що таке Майдан? Ну як же ж.. Це місце що об’єднує Україну. Там були люди з усіх куточків держави… 
... там же ж найбільше танцювальне шоу.

От так змінюється установка в свідомості. Так працюють грамотні політтехнологи. Чи може ви ще впевнені що цей проект окупився для телеканалу?
Ще рік-два і «Майдан-як символ незалежності» буде знищено. Це вам не банальна реконструкція, яку почав Кучма. Це вже мистецтво маніпуляції.
 

В соц. мережах прочитав про жахливі справи, про протести, про те яка в нас влада, але ж треба поспішати увімкнути ТВ де екстрасенси відкривають інші, більш цікаві жахливі таємниці..

The show must go on…

 P.S. Big brother is watching you

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.