Моменти з Всесвітнього Форуму українців

20 серпня 2011, 15:37
Власник сторінки
0
749

(20.08.2011)

Вдалося сьогодні зайти в Український Дім і відвідати форум. Завжди було цікаво подивитися і послухати про що може говорити різношерста та різновікова діаспора з усього світу зібравшись разом. Кілька вражень та зауважень.

Засідання все-таки відбувалося в холі, незважаючи на телеграми на ім'я Президента України, з проханням не допустити такого приниження українців закордону. 
Воно й не дивно. Не дуже важко було передбачити, що зустрінуть його не дуже приємно. Тому і приміщення нормального не дали і своєю присутністю Гарант не нагородив. Навіщо чекати свисту, або що гірше можливої провокації у формі яйця чи помідора?

Хоча потрапив туди вже досить пізно, людей ще було багато як в залі, і як мені сказали, по секціях.
На подібних заходах представники нашої діаспори можуть поповнити свої бібліотеки сучасними українськими книжками і музикою. При мені чоловік з Фінляндії купив музики на 600 гривень. 

Загалом все гарно і добре виглядало, якби не одне але. Українці - такі українці...
Звичайно діаспора робить багато корисних речей: спонсорує різні проекти, намагаєтья зберегти національну ідентичність закордоном, і т.д. Слід визнати її важливість. Але при цьому, іноді, можуть проскакувати речі, які інакше як хвалькуватіть, пиха не назвеш. Адже "без діаспори Україні ніяк".

Теми які обговорювалися: "Книга. Преса. Церква" зводилися врешті до звичайної політичної ситуації та до болі знайомих всім фразам: "Давайте об'єднуватися", "Давайте щось робити", давайте, давайте..
Багато речей було мудрих. Наприклад про те що "нації в яких немає амбіцій не виживають", чи про те що в України немає стратегічної мети, і плану. Будь-яка розумна і освічена людина це і так знає. Але конкретних пропозицій за цим не послідувало. І я дуже сумніваюся що кожен з доповідачів зробить щось для того щоби перетворити "проблеми" з своєї доповіді в "задачі". 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: діаспора,Український дім,форум українців,зустрічі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.