Могилянські екстремісти

22 вересня 2011, 21:43
Власник сторінки
студент
0
691

//Букети, палатки й протести//

22 вересня студентка Могилянки (як пишуть усі ЗМІ) вдарила Табачника букетом. Могилянська спільнота поділилася навпіл: добре Дарина зробила, чи погано. І йдеться не про етику, як ви розумієте, а про стратегію в інформаційній війні проти Могилянки. Хто союзник, а хто ворог для НаУКМА у цій війні? Спробуємо з'ясувати.


1. Студентська профспілка Пряма дія
Позитивні риси: конструктивно мислять про освітні процеси, захищають студентські права, хороші організатори
Негативні: лівацтво, яке не дозволяє їм консолідувати всіх студентів навколо себе

Могилянські студенти завдяки організації ПД налякали Азарова настільки, що він відразу ж пообіцяв підвищення стипендій, а Комітет ВР зняв Закон про вищу освіту з порядку денного.

2. Новоспечені друзі - Братство св. Луки
Позитивні риси: діють на політичному рівні
Негативна риса: хто вони такі й що їм потрібно?

За один день представники братства Корчинського встигли підготувати й "фашистський напад" на Табачника й палатки під Могилянкою. Студентці Дарині 17 років, у Могилянці вона ще навіть року не провчилася - чи може вона представляти заклад? Момент обраний дуже вдалий - самміт міністрів СНД. Але резону ніякого, очевидно, що такі дії лише погіршать відносили вишу та міністра. Тим паче, пан Корчинський має славу не дуже чесної людину, тому в акції може бути замовник з влади (див. п. 4).

3. Всеукраїнська студрада МОН
Позитивна риса: чітко називають те, чого хоче Табачник вустами А.Сабової, студентки КІМО й голови студради.
Негативна риса: організація липова й створена була для утвердження Закону про вищу освіту.

МОН спробувало використати Студентську колегію для того, аби розколоти Могилянку. Але досить швидко студенти "деактивізували" голову СК.

4. Команда Ахметова
Позитивна риса: в уряді є розколи, зокрема по міністру освіти.
Негативна риса: в боротьбу кланів утягують НаУКМА.

Богатирьова, якій спічрайтер підсунув промову Стіва Джобса, виступає на випускному Могилянки; паралельно з цим анулюють бюджет на програмі з журналістики, створеній на гроші Ахметова; Квіт довго не відмовляється від підпису під одою Януковичу. Ці три факти дозволяють думати про те, що Могилянка була втягнута в підкилимні ігри Герман проти Табачника. І НаУКМА, як пішка, і її ректор від цього тільки постраждали.

5. ЗМІ
Позитивна риса: часом випускники Могилянки дають про себе знати й пишуть адекватно.
Негативна риса: у НаУКМА майже відсутня можливість заперечувати величезну кількість проплачених провокацій.

За останні 2 роки можна знайти бузліч згадок про те, яка Могилянка погана. Особливо відзначився друг Табачника - Чаленко, журналіст з "Сегодня". Більшість розгромних статей написані російською, борцями за рускій дух, тобто бійцями п'ятої колони. Аби ж вони знали, що Могилянка - то не націоналізм, а плюралізм. ЗМІ так налякали липових сиріт і чорнобильців поганою Могилянкою, що ті навіть не ломилися цього року в двері вишу.

6. Президент НаУКМА Квіт
Позитивна риса: не продається владі.
Негативна риса: поганий стратег

Квіт - керівник, що намагається якось вийти з патової ситуації. До радикальних дій не вдається, тому ситуація й залишається патовою. Заміна можлива, але, певніш за все, наступним ректором стане хтось із кола Табачника. Серед могилянської адміністрації є вже готові кадри на цю посаду. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: образование,Табачник,могилянка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.