Під чиїм прапором батько йде?

25 вересня 2011, 14:26
Власник сторінки
студент
0
463

Консолідація українців: місія можлива

Поки влада збільшує видатки на МВС, аби боротися з внутрішнім ворогом (дивно, як досі не почали розповідати про колабораціоністів), народ бунтує на своїх кухнях і у фейбуці. Спалахи народного гніву, який виливається в сутички з міліцією, схожий на маленькі вогники десь далеко. Сказати б, про "досвітні вогні", як писала Леся Україна, та язик зовсім не повертається.
У теперішніх протестах видно одне - спільної ідейної платформи для різних прошарків нема. На Податковий майдан пенсіонери реагували фразами: "Хай платять більше", на урізання пенсійного віку бойкотувати вже нікому. Гасло "Спасибо жителям Донбасса" розколює країну (може, це комусь і на руку), натомість, жителі того ж таки Донбасу обурюються, й окрім як написами на пам'ятниках і стінах "Янык наш позор"(не факт, що вони), позиції не заявили. Паралельно страйкують студенти, підтримати яких ні пенсіонери, ні підприємці, ні жителі Донбасу не бачать потреби. Коли страйкують афганці й чорнобильці за свої пільги - ніхто не приходить потиснути їм руку й сказати, що вони також не вдоволені.
Українці немов не розуміють, що, насправді, вони пов'язані одне з одним металевим ланцюгом. Підприємці з податків оплачують пенсію, пільги й навчання. Студенти - нова зміна кадрів, без якої машина спиниться. Пільговики й пенсіонери, які вже відпрацювали й зробили свій внесок.
Кожна людина проходить цей шлях, але українці палять мости зі своїм минулим і майбутнім, повністю віддаючись сьогоденню, пристрасті купюр, які знецінюються щохвилини. Спільна українська ідея сьогодні - це знецінення їх як людей у національних, економічних, політичний вимірах.
Чи потрібний Україні бунт? Хтозна, чи він взагалі можливий на такому рівні, щоб збороти потужні лави міліції. Очевидно, що українцям бракує толерантності, згуртованості. Обмеженість думки й жадність не дозволяє побачити, що в основі несправедливості в будь-чий бік лежить те саме: влада.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.