КИЯНИ РАЗОМ проти забудови Печерської площі!

03 жовтня 2011, 22:24
Власник сторінки
Голова руху "КИЯНИ РАЗОМ", канд.ек.наук
0
887

Продовжується боротьба проти забудови Печерської площі!

У птницю 30 вересня 2011 року на Печерській площі (Печерська площа, 1, біля магазину „Велика кишеня”) відбулися збори мешканців Печерського району проти забудови історичної Печерської площі. Участь прийняли більше 500 киян.

Як відомо, з початку вересня розпочато нахабну забудову Печерської площі, було заблоковано павільйони Печерського ринку без врахування думки громади. На площу завозяться залізобетонні плити для будівництва, які небезпечно скидуються на тротуар. Встановлюється будівельний паркан. Громада обурена та протестує проти забудови важливої для життя площі та ринку.

Для багатьох мешканців району, історично, Печерський ринок залишається єдиним доступним місцем придбання сільськогосподарської продукції. Печеряни вже втратили можливість купувати на «оновленому» ринку продукти у селян-виробників та з машин харчових господарств за нормальними цінами. Зараз мешканці змушені купувати ці товари з ящиків за межами ринку.

Як стало відомо із засобів масової інформації 17.02.2011р. Київрада прийняла рішення про виділення ділянки Вищому господарському суду України для реконструкції з добудовою адмінбудинку по вул. Олександра Копиленка, 6.

Але фактично забудовуватиметься значна частина Печерської площі. Проектом передбачено уродування історичної площі 18-поверхівкою та паркінгом.

КИЯНИ РАЗОМ зібрали майже 10 тисяч підписів небайдужих мешканців Печерська та у вересні 2011 року звернулись до Президента України (Вх. 439/54474-01 від 08.09.11р. та Вих.”27-09 від 27.09.2011р.), Прем`єр-міністра (Вих.№21-09 від 21.09.2011р.), Ген прокурора (Вх.№25 від 08.09.11р.), Голови КМДА (Вх.№39124 від 08.09.11р. та Вх.№42259 від 26.09.11р.), Голови Печерської РДА щодо захисту прав мешканців району на гідні умови життя, щодо негайного припинення забудови площі. Подано позов до суду.

Громада Печерська вимагає:

- негайно зупинити забудову, скасувати всі дозволи та ввести мараторій на забудову Печерської площі;

- відновити роботу Печерського ринку з льготним павільйоном для селян-виробників;

- демонтажу паркану та плит з площі й подальшого використання прибраної території для проведення на ній ярмарків;

- притягнути до відповідальності осіб винних у порушенні прав громади, які надали дозволи на забудову згаданих історичних об`єктів.

Збережемо рідний Печерськ!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.