Знущання над Київськими вчителями і учнями продовжуються (оновлено).

09 вересня 2013, 10:59
Власник сторінки
Голова руху "КИЯНИ РАЗОМ", канд.ек.наук
0
156
Знущання над Київськими вчителями і учнями продовжуються (оновлено).

Самозвільнені директор школи і вчителі, розформовано єдиний 10-й клас у школі №5 на Печерську.

Біля Департаменту освіти і науки Київської міськдержадміністрації відбулася акція протесту проти доведення до самозвільнення принципових вчителів і розформування єдиного 10-го класу в Печерській школі №5. 

11 вересня відвідав зустріч батьків учнів з новим керівництвом школи і представниками адміністрації. 

Нагадаю, середня школа №5 - це та школа біля Ботанічного саду на Печерську (Тимирязівська, 36), двір якої мав бути забудований багатоповерхівкою торгівельно розважального центру. Школа старенька і працює з 1938 року. Земля тут - золота. Поруч багато приватних будинків заможніх власників. Бажаючи будувати завжди знайдуться.

Батьки, учні разом із звільненим директором школи і вчителями відстояли своє право навчатися в гідних умовах і змусили Київраду не подовжувати договір оренди забудовникам. Вони відстояли своє право на гідне життя і заблокували забудову.

Звільнений Директор школи Клюй Олександр Анатолійович заборонив забудовникам заходити в навчальний заклад і відмовився  вести будь-які перемови із мародерами. Він керував школою останні 15 років, є висококваліфікованим педогогом і принциповою людиною. Доречі, він колись був моїм вчителем хімії у 89-ій школі на Печерську.

Також він заборонив розповсюджувати пайки та подачки від депутатів серед учнів під час останніх виборів.  

Як розповіли мені вчителі цієї школи, вони нещодавно відмовилися приймати участь в політичних заходах біля Київради пов`язаних із спекуляцією надбавками освітянам та бажанням подовжити діяльність ворожої для Киян Київради. 

 
Батьки учнів вважають, що відбувається розправа за непокору владі і людей довели до самозвільнення. 

 Зараз учнів розформованого класу направили вчитися до 47-ої школи на вулиці Патріса Лумумби, до якої йти пішки 30-40 хвилин. Хоча ближче і зручніше розташовані інші 4 школи. Батьки і учні цим не задоволені. Офіційними причинами розформування класу називають недофінансування та нерентабельність.

 Дійсно, школа разтошована не в самій щільно заселеній частині Печерського району тому вважається невеликою за кількістю учнів. Але ще в радянські часи розуміли, що інфраструктура міста має бути зручною і тут побудували школу. А зараз інфраструктура, зокрема школи як і традиції Киян взагалі стали другорядними порівняно з бізнес інтересами.  

Ще вразив виступ представниці Управління освіти Печерського району, яка не захищала права вчителів і учнів, а стверджувала, що школа всі ці роки працювала погано. Присутнім вона пообіцяла, що подасть на нас заяви в міліцію за наші вимоги захистити людей. 

Мені цікаво, які дієві заходи вжили посадовці, щоб захистити двір школи від забудови до початку громадського протистояння? Що вживалось ними щоб зберегти клас та педагогів, які десятиріччами працюють в наших школах?  Що ці посадовці вживають, щоб заборонити інші скандальні забудови поруч із навчальними закладами в Києві? 

Щиро дякую і шаную постраждалих Вчителів за принципову позицію!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.