Заява ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції»

09 жовтня 2011, 11:57
Власник сторінки
полІтолог
0
644
ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» вкрай обурена виступом міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова у Верховній Раді.
Скориставшись високою трибуною Парламенту, міністр поширив завідомо неправдиву інформацію щодо Голови правління КУПР. Депутатам ВР було продемонстровано відеоролик, в якому затриманий нібито звинувачує Сергія Мельниченка у підготовці масових безладів. Міністр заявив, що зробив це «щоб було всім зрозуміло, кого залучають до акцій, які проводяться в нас у країні й з ким змушена боротися міліція замість того, щоб займатися своїми обов'язками по боротьбі зі злочинністю». Нібито головна задача міліції – не упердження злочинів, а перешкоджання мирним зібранням громадян.
Хочемо запитати у пана міністра: яка потреба була у встановленні силами десятків людей і автомобілів зовнішнього спостереження за Сергієм Мельниченком, організації прослуховування, у виїзді до Івано-Франківська групи генералів на чолі з начальником Департаменту карного розшуку МВС, штурмі квартири затриманого, якого потім три доби без оформлення утримували під вартою, вимагаючи «потрібних» свідчень, катували і знущалися, після чого відвезли у ліс і декілька годин змушували наговорити заданий текст на відеокамеру?
Анатолій Могильов заявив, що Сергій Мельниченко «десять разів притягувався до адміністративної відповідальності за порушення проведення масових заходів у Києві», проте забув зазначити, що кожного разу суд не вбачав складу правопорушення у діях Мельниченка, що однозначно свідчить про протиправність дій працівників МВС у цих випадках.
Ми вважаємо, що це - намагання відвернути увагу громадськості і Парламенту від реальних проблем, яких накопичилося в МВС за час керівництва А.Могильова чимало, і уникнути відповідальності за власну службову недбалість. Водночас ця заява – недолуга спроба кинути тінь на відомого громадського активіста і дискредитувати весь правозахисний рух загалом.
Пан міністр стверджує, що протягом понад трьох місяців «є записи всіх їхніх розмов, офіційно отримані судом». Ми були б вдячні пану міністру за можливість ознайомлення з цими записами у повному обсязі, включно з тими розмовами, де певні керівники МВС погрожували Сергієві Мельниченку та намагалися залякати можливою розправою, вимагаючи припинити законну, але незручну для корупціонерів діяльність.
Нагадаємо, що саме при Могильові співробітники міліції до смерті побили студента Ігоря Індила, саме при Могильові почалися переслідування патріотичних і націонал-демократичних рухів, саме при Могильові співробітники "Беркута" почали масово неправомірно застосовувати силу до громадянських активістів і розганяти законні мирні зібрання.
Вся Україна понад півроку стежила за зухвалим і цинічним збиткуванням над правом і законністю в ході слідства по справі Податкового Майдану. Жодних пояснень від МВС немає.
Пан Могильов повинен був пояснити, чому в самому центрі України тисячі співробітників "Беркуту" розганяють законні мирні зібрання студентів і громадських активістів, зносять намети правозахисників – але монтують майданчик для проведення забороненої судом акції Калашникова, перешкоджають мирному руху громадян за визначеним судом маршрутом під час святкування Дня Незалежності і вчиняють безглузду бійку, а для затримання озброєних гранатами й автоматами небезпечних злочинців із РФ в Одесі МВС змогло направити лише кілька бійців, що призвело до загибелі людей.
За словами міністра, міліція не може повноцінно працювати тому, що їй доводиться боротися з "організаторами підприємницького майдану", зокрема із головою КУПР Сергієм Мельниченко.
Подібні виправдання викликають навіть не сміх, а жалість до пана Могильова, який намагається в такий спосіб утриматися на посаді, хоча у будь-якій європейській країні після подій, подібних до одеських, міністр негайно подав би у відставку.
ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» (КУПР) заявляє, що слова міністра Могильова про причетність глави організації Сергія Мельниченко до будь-яких протиправних дій є нічим іншим, як потугами зберегти "честь мундира" і водночас шляхом дискредитації відомого лідера придушити громадську активність в Україні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.