Арбузов дав задній хід. Але репутацію "недоума" вже не відмиєш

12 жовтня 2011, 10:20
Власник сторінки
Депутат Львівської міської ради. Голова ЛОО політичної партії «УДАР».
0
511

Національний банк України починає назад відкручувати гайку, яку він так бездумно закрутив пару тижнів тому. Сьогодні стало відомо, що відомство Сергія Арбузова вирішило «спростити і зробити максимально зручними для населення угоди з купівлі-продажу валют»

Текст заяви не можна читати без сліз розчулення. «Національний банк України продовжує вдосконалювати процедуру валютно-обмінних операцій для фізичних осіб», - з пафосом йдеться в заяві.
Виявилося, мова йде про те, щоб скасувати те непродумане рішення, за яким обмін валюти можна було зробити тільки за пред'явленням паспорта, причому в обов'язок працівників обмінних пунктів ставилося ксерокопіювання документа.
Нововведення викликало бурю емоцій як серед громадян, так і серед гостей Україні. Постійно носити з собою паспорт виявилося обтяжливим, до того не було ніяких підстав вважати, що особисті дані громадян не потраплять до шахраїв і бандитам.
Як пише голова НБУ, його відомство врахувало реакцію суспільства.
«Ми дозволяємо банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред'явленні ними будь-якого документа, що посвідчує особу. При цьому копіювання документів не здійснюється. Ці нововведення незабаром вступлять в силу і будуть діяти до закінчення чемпіонату «Євро-2012», - милостиво сповіщає пан Арбузов і додає, що для працівників НБУ «головне, щоб населення вільно, зручно, без нарікань мало можливість здійснювати валютно-обмінні операції».
В останньому можна засумніватися: адже якби це було так, то в НБУ б не забули відому приказку: "Сім разів відміряй, один раз відріж».
Поспішність і «необдуманість», з якими були прийняті нововведення, що зазнали в жах українців і приїжджих, говорять про те, що пану Арбузову не вистачає досвіду і знань.
Незабаром після призначення в 2010 році пана Арбузова на цей пост, нагадаю, портал Українська правда писав: «Півроку тому прізвище Сергія Арбузова не було відомо не тільки громадянам чи журналістам, але навіть провідним банкірам. Сьогодні ця 34-річна молода людина очолила НБУ, засвідчивши тим самим повну деградацію Верховної Ради, яка проголосувала за нього "наосліп", навіть не поцікавившись світоглядом або підходами на новій посаді. Ставленик "Сім'ї" отримав у свої руки головний друкований верстат в державі, який є ключем до її національної безпеки та добробуту громадян, а також ресурсом практично необмеженого збагачення. Сімейність і клановість - це загальні риси, що об'єднують Януковичів і Арбузова».
При такому підході до кадрових питань від НБУ, і не тільки від НБУ, можна чекати будь-яких сюрпризів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.