Як Азаров Януковича викрив

18 травня 2012, 11:01
Власник сторінки
Депутат Львівської міської ради. Голова ЛОО політичної партії «УДАР».
0
8199

Нещодавно наш славетний прем'єр Микола Азаров викрив державну аферу, яка знайома нам під гучною назвою "Харківські угоди".

Нещодавно наш славетний прем'єр Микола Азаров викрив державну аферу, яка знайома нам під гучною назвою "Харківські угоди". 
У 2010 році її провернули щойно зійшов Віктор Федорович і його "регіональна" команда на президентський престол.
В результаті цієї "Харківської угоди" – вище керівництво нашої країни погодилося продовжити перебування в Криму іноземної військової бази – Чорноморського флоту РФ – терміном на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчиться діючий договір, з правом пролонгації цього договору ще на п'ять років. Погодився наш Гарант на ці грабіжницькі «Угоди», нібито в обмін на обіцяну Росією стодоларову знижку на постачання природного газу в Україну. Операцію рекламували, як абсолютно необхідну і надзвичайно вигідну для нашої держави та її населення – як неабияке досягнення новообраної регіональної влади. Від обуреної української громадськості, що пікетувала у Києві ратифікацію парламентом цих Угод влада просто відмахнулася, як від настирливої мухи, виставивши проти свого народу щільні ряди загонів правоохоронців.
Минуло два роки… Пристрасті вщухли, обурення українців безцеремонним вирішенням питання, який влада мала, принаймні, винести на загальнодержавний  референдум, вляглося. І "батьки нації" розслабилися. 

Виступаючи 15 травня в Європарламенті на конференції "Україна–ЄС – яким буде майбутнє", пан Азаров, згадуючи "Харківські угоди", нарешті назвав речі своїми іменами: "Насправді, жодного зниження не було. Це була орендна плата за перебування Чорноморського флоту».
Будь-який студент-правник підтвердить, що при укладанні угоди з оренди існує таке поняття, як орендний договір. Навіщо ж треба було вводити в оману всю країну, видаючи чорне за біле? А все надзвичайно просто – "Харківські угоди" були підписані без належної підготовки, у великому поспіху і в таємниці від всіх. Їх поява була черговим підлабузництвом перед "старшим братом" – визнанням лояльності в розрахунку на майбутні преференції, або в якості оплати за допомогу в президентській гонці.
Як би там не було, жодної обіцяної користі від "Харківських угод" Україна не отримала. Сьогодні газ Росія продає нашій країні дорожче, ніж Західній Європі. Нам його, виявляється, дешевше купувати в Німеччині, ніж у «дружньої» Росії. Ось вам і обіцяна знижка.
"Ніякого зниження не було", - кажучи це, балакучий прем’єр підписав вирок теперішній владі, викрив свого Президента.
Все пізнається в порівнянні. На тлі даного викриття, до речі, ті діяння, що ставлять в провину екс-прем'єру Ю.Тимошенко, зовсім не видаються такими вже страшними, щоб треба було неодмінно садити екс-прем’єра у в'язницю. Звісно, укладений Тимошенко з Росією в 2009 році газовий договір – назвати вигідним для України – важко, але не варто забувати, що він був підписаний в умовах лютої зими, коли Росія припинила поставки газу в Європу. В усякому випадку, якщо за підписання газових угод у 2009 році посадили Юлю, то чого, за не менш зрадницькі "Харківські угоди", не посадили нікого з представників діючої влади?
Звісно, що юридично команду Януковича до відповідальності за скоєне не притягнути, у всякому випадку, сьогодні. Але що буде завтра, коли влада, дай Боже, зміниться?..

Сьогодні хочу наголосити на відповідальності влади за підписані «Харківські угоди», адже бодай політичну оцінку ганебним «Харківським Угодам» можна поставити вже незабаром, в ході майбутньої виборчої кампанії.

Ярослав ГІНКА, голова Львівської обласної організації ПП «УДАР», депутат Львівської міської ради
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.