Всесвіт (продовження)

06 листопада 2011, 17:10
Власник сторінки
батяр
0
843

Поговоривши про зародження нашого Всесвіту, слід згадати про його вік та будову. Якщо вік визначено точно, то з будовою справи кепські, адже немає однозначного трактування темної енергії та матерії.

Вік нашого Всесвіту.

       У 2001 році було запущено зонд Уілкінсона, отримані дані якого у 2003 році дещо відкоригували наші знання про Всесвіт. З його допомогою вдалося побачити ранній Всесвіт, вік якого сягав 400 000 років, іншими словами було звфіксовано древнє випромінювання, «заграва» початкового Вибуху, в результаті якого виник наш Всесвіт. За допомогою інформації, отриманої від зонду Уілкінсона, вирахувано вік нашого Всесвіту з великою точністю – 13,75 млрд. років з відносною похибкою лише в 1%!!!


З чого складається наш Всесвіт?

Дані зонда Уілкінсона круто змінили погляди на те, з чого складається Всесвіт. У ХХ столітті існувала точна відповідь на це запитання. Було відомо, що Всесвіт побудовано із сотні різних елементів, які акуратно класифіковано в періодичну таблицю елементів. Зонд Уілкінсона зруйнував ці уявлення. Було показано, що вся видима матерія навколо нас (рівнини, ріки, гори, планети, зорі, галактики) складає лише 4% всієї матерії та енергії у Всесвіті. Більшу частину цих 4% складають водень та гелій, і лише 0,03 % - важкі елементи. Дані зонда констатували, що Всесвіт на 23% складається із невідомої, невизначеної субстанції, так званої «темної матерії». Вона масивна, і оточує галактики невидимим ореолом. Маса темної матерії в галактиці Чумацький Шлях в 10 разів більша, ніж всі зорі разом узяті. Проте найбільше здивування викликає у всього наукового світу той факт, що 73% Всесвіту, його більша частина, складає абсолютно невідома форма енергії, так звана "темна енергія", або невидима енергія, котра зберігається у вакуумному просторі. На даний момент ніхто точно не може пояснити причину виникнення «енергії порожнечі». Вчені припускають, що «темна енергія» створює антигравітаційне поле, котре тягне галактики в різні сторони.

1 - темна енергія; 2 - видима матерія; 3 - темна матерія



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.