Нові призначення в АР Крим, податковій та міліції

07 листопада 2011, 18:59
Власник сторінки
Политолог, експерт
0
860

Нові призначення в АР Крим, податковій та міліції демонструють прагнення Президента посилити владну вертикаль й обмеженість кадрового резерву

        Нові призначення в АР Крим, податковій та міліції демонструють передусім прагнення Президента посилити владну вертикаль в переддень парламентської виборчої компанії.

         Анонсоване призначення Могильова головою Ради міністрів АР Крим не варто вважати почесною ссилкою, а швидше за все свідчить про відсутність належного кадрового потенціалу й серйозну обмеженість кадрового резерву в Президентській команді. Могильова відправляють на Крим не тому що він не справився на посаді Міністра внутрішніх справ, а тому що вже майже 3 місяці (від часу смерті Г. Джарти 17 серпня) посада кримського прем’єра залишалась вакантною й гідної (а головне якій можна довіряти) кандидатури в Адміністрації Президента так і не знайшли. А в такому складному регіоні як Крим така тривала відсутність прем’єра загрожує негативними наслідками для усієї президентської команди. 

          Крім того в Криму, так і залишаються нерозв’язаними проблеми понад 20 тисяч самозахватів та рейдерських захоплень власності, завдання щодо вирішення яких очевидно і поставлені перед Могильовим. Ніхто інший так як Могильов не здатний продовжити тенденцію започатковану Джарти щодо максимальної мобілізації усіх ресурсів під час виборчої компанії.

          В свою чергу призначення колишнього голови податкової Віталія Захарченка Міністром внутрішніх справ та, на його місце заступника Голови ДПС, Олександра Клименка продовжують тенденцію заміщення керівних постів в органах державної влади деполітизованими чиновниками, вірними і «вдячними» за свої посади виключно Президенту та його команді, що приходять на заміну хоча б частково незалежних політичних гравців команди Партії регіонів. В свій час таким чином з політичної арени країни «зняли» Нестора Шурича, Володимира Сівковича, Віктора Тихонова та інших; багато хто з провідних регіоналів так і не отримали гідних посад в виконавчій владі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: призначення Могильов Клименко Захарченко міліція п
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.