Хто такий термінатор, чи що таке термінатор?

20 листопада 2011, 16:53
Власник сторінки
батяр
0
891

Відповідь на дане запитання здається очевидним, адже мабуть кожен знає надвідому голівудську зірку Арнольда Щварцнегера та створений ним легендарний образ машини – вбивці


  Проте мені  хотілося б акцентувати увагу на самому слові: що воно означає і яку несе інформацію ( ми не повинні уподобатися американцям, котрим показуючи статую грецького бога Аполона, ті реагують зауваженням, що в Древній Греції богів називали іменами американських космічних кораблів).
        Слово термінатор використовується у фізиці, астрономії, космології, біології та електротехніці. Про значення цього слова можна прочитати у Вікіпедії.
        Я хотів би поговорити про Місяць – єдиний природній супутник Землі. Він нам потрібен, оскільки виконує стабілізуючу функцію. Без нього обертання Землі не було би таким стійким і стабільним, що неминуче відобразилось на тривалості доби. Місяць – найближчий до нас найбільш вивчений природній космічний обєкт.
        Поверхню небесного нічного світила може вивчати кожен. Для цього можна використовувати не лише телескоп, але і 30-ти кратний бінокль. Найкраще вивчати місячний рельєф, коли відповідна місцевість знаходиться поблизу термінатора тобто межі дня і ночі на супутнику. Тоді освітлені Сонцем збоку нерівності відкидають довгі темні тіні. Поступово з пітьми випливає світла підкова – частина кратера, але його дно ще в цілковитій темряві. Незабаром вимальовується весь кратер. При цьому видно, що чим менші кратери, тим їх більше. У центрі кратера часто видно гірку або групу гір. Кратерні стіни обриваються терасами круто всередину. Дно кратерів лежить нижче від навколишньої місцевості.

На світлині показано кратери та термінатор на Місяці.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.