Чи можна довіряти долю народу одному "регіоналу",

26 листопада 2011, 11:39
Власник сторінки
Депутат Львівської міської ради. Голова ЛОО політичної партії «УДАР».
0
727

або Як Кличко відповів майстрам "секретних" маніпуляцій

У грудні минулого року партія влади зробила собі новорічний подарунок у вигляді показового арешту колишнього польового командира Майдану-2004, екс-глави МВС Юрія Луценко. Нині вона захотіла більш значного подарунка. Правда, яким він буде - не знає ніхто, хіба що найбільш наближені. І все б нічого, якби народ до того подарунку не мав відношення. Проте ж має, та ще яке!
Шановна Ганна Герман без удаваної скромності заявила, що Президент Янукович збирається зробити крок, найбільш відповідний національним інтересам Украіни. Це відбудеться 19 грудня. Чому прив'язка до цієї дати? На 19 грудня, як відомо, заплановано проведення саміту Україна-ЄС, на якому очікується попереднє підписання (парафування) Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Однак у цей же день, повідомили київські ЗМІ з посиланням на джерело в АП, Янукович нібито збирається взяти участь в 32-му засіданні Міждержавної ради ЕврАзЕС. Комусь явно захотілося схрестити вужа з їжаком.
Політикуми губляться в здогадах, що б це значило. Глава парламентського комітету з питань євроінтеграції Тарасюк, наприклад, повідомив журналістам, що Міністерство закордонних справ не підтвердило факт підготовки візиту президента до Москви на цю дату. У той же час керівництво Єврокомісії заявило, що не має інформації про перенесення саміту Україна - ЄС. "Зі свого боку хочу додати, що така дезінформація або інформація свідчить про те, що українська влада готує запасний аеродром на той випадок, якщо саміт не відбудеться", - зауважив нардеп.
У цих приготуваннях режим зовсім очманів і перестав навіть робити вигляд, що поважає власний народ. За словами Ганни Герман, час від часу в інтересах держави президенту доводиться робити дипломатичні кроки, які не завжди можна і потрібно пояснювати. Герман закликала суспільство вірити Януковичу, оскільки, мовляв, він робить все можливе, щоб домогтися для України кращих умов
Однак це явно не той випадок, коли народ повинен вірити на слово представнику однієї з політсил.
Варто нагадати, що Янукович переміг на президентських виборах з мінімальним відривом, при цьому на його боці був адміністративний ресурс у вигляді гласної і негласної допомоги попереднього столоначальника Банкової. При такому розкладі розпоряджатися одноосібно долею цілого народу Віктор Федорович не має ніякого морального права. Про юридичний бік в наших умовах говорити взагалі безглуздо.
Тим часом Віктор Янукович, якщо вірити Ганні Герман, має намір практично одноосібно вибрати вектор розвитку країни. Йому може здаватися, що він зробить правильний вибір ... А якщо - ні?
Партія регіонів що знаходиться при владі, лідером якої є Віктор Янукович, всього за якісь неповних два роки "викреслила" Україну зі списку вільних країн. Авторитарні замашки режиму Януковича всерйоз стурбували наших сусідів з Європи. У нашій країні не проходить дня, щоб у якомусь населеному пункті не відбулася акція протесту. За відставку Януковича зібрано тисячі й тисячі підписів ... І ми повинні вірити одному "регіоналу" на слово?!
Я розумію, що у Ганни Герман робота така - пояснювати й виправдовувати які б то не було дії своїх начальників. Але треба ж знати межу!
Справа не в "балакучих головах". Непрозорість і непередбачуваність дій можновладців не сприяє нормалізації суспільно-політичної обстановці в країні. У нас вже і без того напружена атмосфера до межі. А якщо - не дай Бог! - Янукович помилиться зі своїм вибором, то що ж людям - за вила братися? Не грайте з вогнем, панове "регіонали"!
На щастя, в Україні є розсудливі політики. Так, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко 25 листопада відправиться  з візитом до Брюсселя, щоб закликати керівництво Євросоюзу підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.
На минулому 22 листопада круглому столі "Євроінтеграційні перспективи України в контексті прийняття нового закону про вибори" Віталій Кличко ініціював збір підписів ряду громадських організацій під зверненням на адресу президента Європейського Союзу Германа Ван Ромпея. У посланні необхідність підписання угоди пояснюється "неприпустимістю створення штучних перешкод на шляху європейської інтеграції України".
"Громадяни України зробили європейський вибір, який відповідає цінностям українського суспільства. Реалізацію європейського вибору України декларує і українська влада. Незважаючи на це, її реальні дії свідчать про небажання впроваджувати декларовані принципи на практиці. Разом з тим, відмова від європейської інтеграції тільки погіршить становище в Україна. Кола, які не хочуть приєднання до ЄС, отримають підстави говорити про начебто відсутність у Європі інтересу до України, і будуть знаходити в цій ситуації додаткові аргументи на користь встановлення авторитарного режиму ", - йдеться в документі.
Ось так конструктивно і повинні відповідати відповідальні політики різного роду майстрам "таємних" маніпуляцій.


Голова обласної організації партії "УДАР Віталія Кличка", Ярослав Гінка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.