Якби вибори в Києві відбулись завтра

03 грудня 2011, 16:13
Власник сторінки
Керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат
0
625

Чому Віталій

Якби вибори в столиці відбувались завтра, то найбільш ймовірними прохідними кандидатами на посаду були б Віталій Кличко та Олександр Попов. Саме між ними би розгорнулась серйозна боротьба за посаду міського голови.

В такому разі, особисто я проголосував би за Віталія. Так, можу погодитись, що він не зовсім господарник і все таке (та і я не є ані членом, ані агітатором партії "УДАР"). Однак, він пожив і йому дуже добре знайомий побут європейських та американських міст, а не лише українських містечок, зокрема таких як Комсомольськ. 

Крім того Кличко уособлює собою політика нової хвилі, який щиро вірить у реформи і готовий їх реалізовувати. І нехай він можливо і не усвідомлює усіх тонкощів міського господарства, важливо те, що в нього дійсно є прагнення до змін і до покращення життя в місті Києві.

Важливим, на мою думку, є те що на хвилі згаданих прагнень до управління в столиці прийдуть нові кваліфіковані менеджери. І тут я маю на увазі не керівників управлінь КМДА, а насамперед директорів комунальних підприємств та районних адміністрацій. Адже в Києві фактично "законсервовані" люди на окремих посадах. До прикладу той же Падалка очолював Головне фінансове управління КМДА з 1993 року до недавнього часу, голова Святошинської районної у м. Києві адміністрації до недавнього призначення на цю посаду головою КМДА вже очолював двічі цю адміністрацію, незмінний генеральний директор КП "Київпастранс" протягом 10 років, я мовчу вже про А.К. Голубченка і список можна продовжувати.

Тобто, я маю нга увазі, що зміни стосуються лише найвищих ланок управління КМДА і практично не торкаються середніх.

А тому керманичі Києва змінюються, а чиновники середньої ланки залишаються, що якнайкраще сприяє виникненню корупційних явищ.

Потрібно розуміти, що найвижче керівництво міста може змінюватись, але при цьому ми бачимо "вічних" директорів ЖЕКів, інших керівників середньої і нижчої ланки котрі як правило дотримуються "свого курсу".

А без зміни таких кадрів і підбору нових ефективних, ситуацію на краще в столиці не змінити.

Мені здається, що привести таких людей і команду під силу Віталію, що дасть позитивний поштовх у розвитку Києва і становлення його як справжньої європейської столиці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.