Купимо найголоднішим українським олігархам квитки до Африки

15 грудня 2011, 07:00
Власник сторінки
Журналіст
0
633

Новорічний сюрприз від бідного народу

 

Під час діалогу львівських журналістів з американським послом ми запропонували змінити правила візової політики США та європейських країн. Кожен рядовий українець для отримання візи повинен принести в консульство довідку про заробітну плату. Чому  у власників найбільших українських підприємств, які масово отримують багаторазові візи та дозволи на проживання в країнах ЄС,  теж не вимагати довідки, але іншого характеру,  яку зарплату вони платять своїм робітникам.

Якщо це африканські зарплати – не пускайте їх в Європу, нехай їздять в гості до африканських олігархів.  А то вони та їхні сімї живуть в ЄС, а на роботу щотижня прилітають на персональних літаках в Україну.

Чим відрізняються цивілізовані країни від нецивілізованих. Скільки відсотків з сімейного бюджету тратять громадяни на продукти харчування. Який відсоток ВВП йде на заробітну плату. У європейських країнах цей показник становить відповідно близько 20 і 60 відсотків. В Україні – у кілька разів менший.

Наші олігархи платять українцям копійчані заробітні плати. І ще на шию народу повісили газові пута. Змушують президента їздити до Москви і клянчити дешевий газ для приватних підприємств. Для простого народу на комунальні потреби цілком вистачає українського газу. Замість того, щоб модернізувати металургійну та хімічну промисловість, олігархи залякують уряд, що зупинять свої підприємства, якщо не буде дешевого газу.

Дешева африканська робоча сила і дешевий газ привели до надприбутків, які не йдуть на розширення підприємств  і на  розвиток економіки, а перетворюються на американські зелені папірці, які вивозять в офшори. Ще одна криза і багатства, створені українцями і вивезені за кордон,   перетворяться на справжні папірці.

Майже всі українські олігархи свого часу взяли за безцінь найприбутковіші підприємства і не виконали взятих інвестиційних зобов’язань. Вони мали модернізувати виробництво, запровадити енергозберігаючі технології, поліпшити добробут своїх працівників. І виконали взяті зобов’язання з точністю до навпаки.

У нас офіційно зареєстровано з десяток  політичних партій та громадських організацій, у програмах яких є слова про соціальну справедливість. Напередодні Нового року партійні політтехнологи проводять інтелектуальні атаки, чим би здивувати свій електорат. Що видумати?  Чому б не підготувати новорічний сюрприз для українських олігархів. З три десятки цих «титаніків»  плаває в Україні.

Давайте проаналізуємо, скільки заробляють рядові робітники на підприємствах найбагатших українських олігархів. Визначимо трійку найголодніших власників, які деруть по три шкури зі свого народу. Скинемося по гривні  й купимо для найбільш голодних українських олігархів квитки до Африки, до Буркіна-Фасо, наприклад, однієї з найбідніших.  Нехай  їдуть і подивляться на своє майбутнє. Звучить: олігарх з Буркіна-Фасо. Скоро так будуть звучати слова «українські олігархи».

Якщо такими темпами наші олігархи вивозитимуть американські  папірці на Багами, то вони дуже скоро наздоженуть Африку.

 

  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.