Золоті грати не замінять свободи

15 грудня 2011, 09:46
Власник сторінки
Керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат
0
448

Ніщо не замінить Свободу

Останнім часом все більше на слуху питання щодо умов утримання у Лук'янівському СІЗО Юлії Тимошенко.

Ренат Кузьмін розповідав, про плазмовий телевізор у камері, кондиціонер і т.д.

То на Українській правді нещодавно оприлюднили відео і фото камери Юлії Володимирівни.

Все це добре. Якби не два ось таких моменти.

Перше, людина за гратами! Вона позбавлена одного із основоположних прав і ключових і безцінних для кожного принципів - СВОБОДИ. Вона знаходиться в режимному об'єкті, де на свіже повітря випускають згідно розпорядку. І це усім зрозуміло, що ЖОДНА адекватно мисляча людина ніколи не погодиться змінити умови вільного життя на найшикарнішу камеру слідчого ізолятору.

Друге, особисто мене дивують вихваляння Державної пенітенціарної служби про те які ж вони молодці, подивіться як ми постарались і які умови забезпечили, ой які ж ми хороші.

Але даруйте, шановні друзі, хіба не для цього ви існуєте, щоб забезпечувати належні умови утримання кожному ув'язненому? Хіба це не ваша повсякденна робота? Хіба не покладено на вас таких обов'язків Конституцією, Законом України "Про попереднє ув'язнення", Положенням "Про державну пенітенціарну службу України"?

А відповідь проста це просто ваша робота, яку слід просто виконувати, а не вихвалятись начебто це видатне досягнення тисячоліття.

А висновок простий і один - найшикарніші умови утримання за гратами не замінять Свободи. І всі про це знають.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.