Напередодні дня Св. Миколая Священики УПЦ МП відмовляють дітям у причасті .

18 грудня 2011, 13:36
Власник сторінки
Врач, Юрист, Политик
0
542
Напередодні дня Св. Миколая Священики УПЦ МП відмовляють дітям у причасті .

Я переконаний, що і в УПЦ МП є справжні «по вірі», а не тільки «по сану» священики, що намагаються служити Богові , а не Мамоні

Щодня сотні людей приходять до Київського Свято-введенського монастиря УПЦ  МП, що на вул. Московська, 42. Приходять на богослужіння, помолитись іконі  Божої Матері «Призри на смирення», що визнана чудотворною.

Особливо багато людей було сьогодні зранку. Напередодні дня Святого Миколая батьки разом зі своїми дітьми прийшли  на літургію та таїнство причастя і багато з них - уперше. Адже Святе таїнство Причастя - це велика духовна пожива, життєво необхідна для душі і тіла кожного православного християнина. Як написано у Святій Євангелії: "Хто Тіло Моє їсть і Кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому" (Ін.6.56)

Таїнство – це священнодія, встановлена самим Ісусом Христом, Головою Церкви. При звершенні цієї священнодії невидимо подається від Бога благодать Пресвятого Духа тому, над ким священнодія таїнства звершується.

Таїнство причащання, або святої євхаристії (греч. eucharistia, що означає "вдячна жертва"), посідає важливе місце у християнській етиці та етикеті.

Посідаючи одне з найважливіших місць в християнському богослужінні і етикеті цей обряд має певний ритуал і порядок, особливо до дорослих, починаючи з семирічного віку.

Для маленьких дітей і немовлят немає ніяких особливостей, адже церква радіє кожній дитині, що приходить в її лоно.

Але сьогодні, 18 грудня в церкві я став свідком дивних  речей. Початок таїнства причащання почався з грубості священиків і обурення прихожан. Матері і батьки з маленькими дітьми почули від священика зухвалу  грубість. Идите мамаша отсюда, ваше дите не готово к причастию. А ви там много не разговаривайте, а то и вам откажем. Всі ці слова стосувались немовляти, якому ще не виповнилось і року. І провина якого полягала в тому, що дитина плакала. Злість, ненависть в очах і голосі священика обурила людей. Вже пізніше з’ясувалось, що для цих священиків не так важливо таїнство, як необхідність заробити на цьому ритуалі гроші.

Тільки тепер починаєш розуміти слова Патріарха Кирила про необхідність очищення церкви. Адже у таких священиків зовсім інша духовна зброя – злість, ненависть та жадібність. Це ті про кого Христос попереджав своїх учнів у Євангелії від Луки: «Багато хто прийде в ім’я Моє, та не йдіть ви за ними!» .

Я переконаний, що і в УПЦ МП є справжні «по вірі», а не тільки «по сану» священики, що намагаються служити Богові , а не Мамоні. Христос таких мінял виганяв з храму і ми, повинні вигнати з церкви тих , хто храм перетворює  на бізнес-корпорацію.

 

Юрій Збітнєв

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.