До "Євро" виганяють на вулицю військовослужбовців з гуртожитку на Ломоносова, 45

19 грудня 2011, 16:26
Власник сторінки
Ветеран ЗС України
0
644
До  Євро  виганяють на вулицю військовослужбовців з гуртожитку на Ломоносова, 45

39 семей военнослужащих и ветеранов Вооружённых Сил Украины протестуют против произвола ГлавКЕУ и требуют выполнения взятых Украиной перед ООН обязательств.

Видео - "Военмобжи" на ТВ НТН в программе "Свидетель" 15-12-2011

Натомість, декому від футбольного чемпіонату - тільки лихо. Неофіційне джерело повідомляє, що до "Євро" мають звільнити від мешканців чимало столичних гуртожитків. Подейкують, саме тому напередодні Нового року виганять на вулицю і сім'ї військовиків з гуртожитку на Ломоносова.

Тетяні повідомили - до Нового року її викидають на вулицю. Попри те, що вона з чоловіком і досі служать у Збройних силах України, а на руках мають немовля - Міністерству оборони, яке надавало житло, їхня доля не цікава.

Тетяна, мешканка м. Києва:

- Никто ничего, хоть бы кто-то позвонил, предложил малейшее что-то. И как новый год, где встречать. Нам три месяца, вот 4-й скоро будет и как вот с ребенком на руках. Мы оба - военнослужащие, и 31 числа Новый год, у всех праздничное настроение, а тут душат слезы.

Виселяти мали майже сорок родин. Та численні скарги і звернення дали людям невелику надію. 19-тьом сім’ям запропонували житло у Василькові. Утім, мало не того самого дня кількість наданих квартир скоротили вдвічі.

Сергій Самарцев, мешканець м. Києва:

- Комиссия гарнизона рассмотрела наше решение, и подала на "Главкео" решение комиссии, но в лице генерала Ануфрийчука - Главного квартирно-эксплуатационного управления его заместителя полковника Проганюка началось давление на комиссию с требованиями сократить это количество до десяти.

Підполковник Юрій Скотар був один зі щасливців, чия радість тривала недовго.

Юрій Скотар, мешканець м. Києва:

- Я погодився на трикімнатну квартиру в Василькові, мені розподілили 8 числа. Вдень розподілили, а ввечері забрали. Поїхали подивилися квартиру № 136, сподобалася, але не дісталася.

Відмові родині відставника старший сержант Алла Марійко не дивується. Їй пообіцяв дах над головою особисто міністр оборони.

Алла Марійко, мешканка м. Києва:

- Я була на особистому прийомі у Михайла Броніславовича, на якому він запевнив: все буде добре, не хвилюйтеся, даю слово міністра. Проживайте згідно угоди, ваше питання буде позитивно розглянуте.

Минув рік, з гуртожитку її виганяють, а заслужених квадратних метрів жінка так і не побачила. Аби з'ясувати ситуацію, журналісти "Свідка" звернулися до міністерства оборони. Понад тиждень чиновники готували листа. У ньому чітко зазначено: житло отримають 10 родин. Інші ж 29, найімовірніше, під новий рік просто викинуть на вулицю.

Юрій Скотар, мешканець м. Києва:

- Я думаю, що за онука і теперішнього, і майбутнього я перегризу горло любому, хто прийде виселяти звідци, іншої думки немає.

Журналісти "Свідка" довідалися: залишитися в цьому гуртожитку у військовиків шансів немає, адже в їхніх помешканнях планують селити іноземних туристів, котрі приїдуть на "Євро-2012".

Олександр Дем'янчук, Святослав Мелешкін. телеканал НТН

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.