Як міліція "йолку" захищала

19 грудня 2011, 16:37
Власник сторінки
Філолог, журналіст
0
464

Активістів ВГО "КУПР" цілий день протримали в одному зі столичних РУ ГУ МВС, щоб ті не завадили президентові урочисто запалити ялинку.

Сьогодні вранці активісти ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" намагалися пройти до Адміністрації Президента, щоб провести акцію, присвячену саміту ЄС. http://kupr.org.ua/index.php?id=200
На розі вул. Банкової колону мітингувальників зустрів міліцейський кордон та бійці спецпідрозділу "Беркут". 15 активістів, зокрема голову правління ВГО "КУПР" Сергія Мельниченка та його заступника Петра Михайленка, затримали та відвезли до Печерського РУ ГУ МВС України в місті Києві. Там затримані пробули до вечора.
Декількох активістів побили за спробу самовільно залишити місце незаконного затримання. Один із правоохоронців вдарив по голові голову правління ВГО "КУПР" Сергія Мельниченка, який нещодавно переніс декілька операцій на мозку.
Урешті-решт, купрівців таки відпустили. Днями на них чекає суд. Кожному "навісили" як мінімум по 2 статті Адміністративного Кодексу.Однією з можливих причин безпідставного тримання під вартою може бути акція ВГО "КУПР", заявлена на 17.00. Активісти Коаліції планували прийти на урочисте запалення "йолки" на майдані Незалежності, щоб висловити усе, що вони думають про владу та її політику.
Не вдалося. Шедевр новітнього новорічного дизайну мирно засяяв вогнями, оточений  щільним кільцем із правоохоронців.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.