Розіб'ємо кам'яні грати

20 грудня 2011, 15:19
Власник сторінки
0
712
Розіб ємо кам яні грати

20 грудня о 13.00 біля будівлі Верховної ради України пройшов мітинг, який зібрав людей, небайдужих до подальшої долі українських музичних колективів.

«Для отримання свідоцтва про проведення гастрольного заходу його організатор не пізніше ніж за 10 днів до проведення заходу подає до відповідного місцевого органу управління у сфері культури  заяву із зазначенням часу, місця і дати проведення гастрольного заходу…»

Це цитата, яка присутня у Проекті Закону про внесення змін до Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" . А також додано, що відтепер з колективів буде стягуватись плата у розмірі 5 відсотків від аншлагової вартості гастрольного заходу.

Мітинг зібрав порівняно невелику кількість людей, але цього вистачило для того, щоб звернути на себе увагу представників преси та телебачення. Серед присутніх також були відомі музиканти та співаки, які прийшли підтримати публіку, вплинути на розвиток подій .Як зауважив соліст гурту O.Torvald  Женя Галич: «Музиканти - це лідери думок». Також свої коментарі телебаченню давали співачка Джамала, яка не залишилась осторонь проблеми, солістка гурту "Крихітка"  Каша Сальцова, яка, між іншим, досить скромно, але ціленапрямлено з’явилась на подію, лідер гурту ТАРТАК Сашко Положинський. Навколо була невимушена атмосфера, і навіть тоді, коли всі почали дружно імітувати какофонію на зло урядовцям, виходила складна мелодія. До уваги публіки пролунали  пісні від гуртів, що прийшли на флешмоб, та кілька промов. Виникали питання та незадоволення. Наприклад, куди підуть сплачені гуртами гроші, чому наша влада не зацікавлена у розвитку культури і сприяє «перетіканню» талановитих людей до інших пострадянських країн. Як було написано на одному з плакатів пікетувальників :  «Неформат не збирає повні зали». Отож,музичні  гурти виказують своє незадоволення аби зовсім не зубожіти, віддаючи свою душу публіці і отримуючи за це нікчемну плату.

На даний момент, акція протесту проігнорована з боку уряду, до пікетувальників ніхто не вийшов, але всі мають надію на краще і чекають змін у законопроекті.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.