Задрали…

21 грудня 2011, 20:08
Власник сторінки
Кандидат політичних наук, керуючий партнер Ukrainian Politconsulting Group
0
1072
Задрали…

Мені вже реально набридли відверті провокації шизанутих дівчат із FEMEN. Задрали вже…

Щойно, дивлячись вечірні новини, відчув себе лохом. Показували відеосюжет про “катування” активісток FEMEN у сусідній Білорусі. Даючи коментар ЗМІ дівчата настільки плуталися у деталях їхнього начебто побиття, коли одразу зрозуміло, що все це чиясь видумка. Тут швидше потрібно аналізувати те, кому вигідно сварити Україну та Білорусь, а не подробиці цього примітивного розводу.

А взагалі, якщо чесно, мені вже серйозно набридли відверті провокації шизанутих дівчат із FEMEN. Задрали вже…

По-перше, тому що їхня діяльність не має нічого спільного із боротьбою за права жінок в Україні. При чому взагалі тут фемінізм? Вони що, пропонують якісь програми чи конструктивні речі? Чи, може, досягли чогось конкретного у гендерній політиці? Маніпулюючи соціально важливими проблемами і подіями, дівчата банально заробляють гроші, просто оголяючи свої груди.

По-друге, тому що акції FEMENісток постійно показує загальнонаціональне телебачення, тиражують газети, розповсюджують інтернет-видання. Я прекрасно розумію, що оголені жіночі принади привертають увагу глядачів і читачів вітчизняних ЗМІ. Разом з тим, на це дивляться діти, про це читає європейська спільнота, новини про це, врешті-решт, засмічують інформаційний простір.

По-третє, тому що FEMEN перетворився на реальний політичний інструмент, який використовують переважно в маніпулятивних цілях. Наприклад, збирає опозиція мітинг на Софіївській площі, а комусь ця акція як “кістка у горлі”. Тут-то й стають в нагоді дівчата із FEMEN. І все – увага розсіяна, акція загалом нейтралізована, ЗМІ пишуть не стільки про суть акції, скільки про “побічні ефекти”.

По-четверте, тому що популістично-маразматичні акції FEMEN позорять нашу країну далеко за її межами. Чого лише варті їх акції у Ватикані http://blogs.pravda.com.ua/authors/femen/4eb822d853902/ або під час візиту президента УЄФА Мішеля Платіні http://blogs.pravda.com.ua/authors/femen/4ed8d0cd549ef/

До речі, стосовно секс-туризму. Ніхто не придумав кращої реклами у світі української проституції, ніж це зробили дівчата з FEMEN. Чи може хтось вважає, що їхній “голий” тур по Європі і США є ефективним механізмом подолання сприйняття України як місця світового сексуального паломництва?

Я усвідомлюю, що діяльність FEMEN хтось щедро фінансує, а їхні акції технологічно грамотно продумуються. Мені достовірно невідомо про джерела їхнього фінансування, але постійна безнаказаність дівчат з боку правоохоронних органів кидає тінь на людей із владних або навколовладних кругів.

У будь-якому разі FEMEN обслуговує чийсь приватний політичний інтерес. Із суспільним інтересом їхня діяльність пов’язана мало…


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.