Чому я за вступ в ЄС! Відповідь прихильникам азії або третього шляху України

23 грудня 2011, 11:03
Власник сторінки
народний адвокат, правозахисник
0
516

"Щоб зрозуміти різницю в якості життя європейців і українців треба подивитись на закони, які прийняли наші і їхні депутати за два останні роки. У них - для людей у нас - від людей.

Нещодавно на сайті "Радіо Свободи"(http://www.radiosvoboda.org/content/article/24430618.html ) було опубліковано основні законодавчі документи, які прийняли депутати Європарламенту за останніх два з половиную років. Тобто це закони по яких будуть жити об'єднані європейці наступні десятиліття. Оскільки, рівно два з половиною років тому країни Євросоюзу обрали нинішній склад депутатів європарламенту. Отже, Радіо Свобода спробувало визначити деякі найвагоміші підсумки.

Від того часу, як у червні 2009 року прямим голосуванням обрали нових депутатів парламенту ЄС, було ухвалено десятки нових законів.

Головний закон, з числа тих, що безпосередньо стосуються європейських споживачів, полягає у тому, що людей ще краще інформуватимуть на етикетках про вміст продуктів харчування та побуту, куплених у крамницях і супермаркетах Євросоюзу. Нові правила вимагатимуть від виробників вказувати детальну й чітку інформацію про енергетичну цінність, вміст жирів, походження та інші дані, включно із можливою небезпекою для людей, схильних до алергії.

Походження свіжого м’яса буде позначене на маркуванні й міститиме інформацію, де тварина вирощувалася

"Особливу увагу приділятимуть м’ясо-молочній продукції", - каже депутат від Німеччини Ренате Соммер, що була доповідачем із питань безпеки харчування.  «Походження свіжого м’яса буде чітко позначене на маркуванні й міститиме інформацію, де тварина вирощувалася, – пояснює європейський депутат. – Наступними роками ми матимемо більше таких даних, і це стосуватиметься і яловичини, і баранини, а також свинини й пташиного м’яса».

Подбав Європарламент і про якість ліків для своїх громадян. Це видно з того, що кількість конфіскованих підробних ліків зросла вчетверо, отже запроваджено ще суворіший контроль продажу медичних препаратів, особливо ліків, які можна купити через інтернет. Цей новий закон – нагальна потреба, адже європейські митники констатують, що останніми роками виявляють у чотири рази більше підробних ліків, ніж до 2005 року. Депутати Європарламенту висловилися за провадження новітніх заходів безпеки й захисту медпрепаратів від підробки.

Нарешті, парламент Євросоюзу проголосував за те, щоб зрівняти у правах пасажирів автобусів, річкового та морського транспорту із донині привілейованими користувачами послуг авіакомпаній. "Адже навіть при тому, що європейські автобусники зробили подорожі автодорогами доволі комфортними, їх пасажири менш захищені на випадок анулювання чи запізнення, порівняно із авіапасажирами", - каже депутат від Італії Антоніо Канчан. "При значних порушеннях графіку на міжнародних рейсах пасажир матиме право на ночівлю до двох діб. Тепер у разі анулювання або понад двохгодинного спізнення автобуса чи пасажирського човна існуватиме обов’язкове відшкодування половини вартості квитка. А при значних порушеннях графіку на міжнародних рейсах пасажир матиме право на ночівлю до двох діб. Однак це проживання не перевищуватиме вартості 80 євро " - коментує парламентар норми закону.

Як бачимо, їхні народні обранці намагаються покращити життя й побут своїм (європейським) споживачам. Хоча перелічені закони, ухвалені Європарламентом,  ще не набрали чинності, бо потребують додаткових процедур у Раді Євросоюзу, національних урядах та парламентах 27 країн-членів, все ж, - це вектор напрямку законотворчості європарламентарів. До їх упровадження європейцям ще слід потерпіти, як мінімум, один рік. Але самі закони спрямовані виключно для покращення якості життя європейців.

Для порівняння можна взяти лише декілька законів, що їх прийняла наша Верховна рада за останні два роки.

Найбільшими "досягненнями" наших парламентарів у царині законотворення є три основні закони  - податковий кодекс, пенсійний кодекс і трудовий кодекс (який скоріш за все приймуть найближчим часом). Ці закони такі драконівські, що спровокували вже народний гнів -  податковий майдан і виступи афганців з чернобильцями. А після введення в дію трудового кодексу для більшості громадян України трудове рабство стане нормою трудових відносин. Тому навіть коментувати витяги чи статті з  цих законів -  зайве. Кожен за бажанням знайде "свою смерть" у цих нормотворчих актах. Треба лиш уважно прочитати. Усі інші закони, які сьогодні приймаються - лише посилюють дію цих трьох. Держава перетворюється у апарат  контролю і тиску на громадянина з метою вичавити усе до останньої копійки, а далі перетворити громадянина на послушного і голодного раба, який за кусень хліба буде "лизати дупу своєму пану"...

Тому, коли хтось "розглагольствує" на тему, що Євросоюз не для України, або що там криза і там подвійні стандарти, а в нас "на Україні" все гарно і "по-європейськи" не вірте. Це цинічний провокатор, який просто відробляє гроші майбутнього рабовласника. При чому неважно якого, "руського" чи "хохлятського". Головне, що у нас з ним немає і не може бути спільного майбутнього. Нам треба негайно в Європу, а йому в Азію. Ми - європейці, а він - азіат. Ми є власниками своєї долі, а він  - власність свого хазяїна...

Тому я за вступ в ЄС!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.