Головною інтригою парламентських виборів є визначення ПР своїх кандидатів по округах

10 січня 2012, 09:33
Власник сторінки
Политолог, експерт
0
600

Саме визначення конкретних кандидатів від влади в округах ознаменує реальний старт виборчої компанії.

Головною інтригою парламентських виборів 2012 року залишається питання визначення Партією регіонів своїх кандидатів в мажоритарних округах. Саме визначення конкретних кандидатів від влади в округах ознаменує реальний старт виборчої компанії.
При цьому потрібно розуміти, що будуть формальні кандидати від влади, неформальні, а також ті, хто дав згоду на входження на до провладної коаліції  у разі потрапляння у парламенті. Таким чином у кожному окрузі партія влади реально матиме щонайменше 2-3 своїх кандидатів між якими і влаштують «крисині перегони».

В такій ситуації в опозиції була велика спокуса – висунення єдиного кандидата; і вона на неї піддалася. Висунення єдиного кандидата безумовно «здешевить» компанію, буде сприяти концентрації ресурсів і зусиль опозиційних партій.

Але, разом з тим, з тактичної точки зору, це може ослабити загальні результати опозиційних партій отримані за пропорційною складовою виборів – при голосуванні за список. Адже, приміром, навряд чи спільний кандидат від опозиції висунутий від «Фронту змін» дуже вже агітуватиме голосувати за список «БЮТ», оскільки опозиціонери розуміють, що вони потенційні конкуренти і борються на одному електоральному полі. Особливо від цього постраждають дрібні політичні партії, чи ті опозиційні структури, які висунуть менше кандидатів, і що знаходяться на межі подолання виборчого бар’єру – такі, наприклад, як «Свобода
».  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: свобода,2012,округи,Партія регіонів,парламентські вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.