Народні талісмани Євро-2012

12 січня 2012, 13:30
Власник сторінки
0
3330
Народні талісмани Євро-2012

Ясь та Івась.

16 листопада 2010 року у Варшаві презентували офіційних талісманів Євро-2012. За втілення образів майбутнього чемпіонату взялася компанія Ворнер Бразерс. 
Талісмани вийшли перед аудиторією... і всі відразу оцінили наскільки вони жахливі. Славек і Славко (як їх назвуть вже 4 грудня) виявилися майже копією талісманів Євро 2008 Австрії і Швейцарії - Трікса і Флікса.
Мало того, вони виявилися копією бездарною. В інтернеті довго ще гуляли замітки та коментарі про їхні "даунські обличчя якими можна лякати дітей". Але врешті виявилося що нічого з ними не поробиш, і громадськість тихо змирилася з цим неподобством.


Проте залишилися незадоволені вболівальники, які хотіли змінити цю ситуацію. І тут в одного з них, художника з Коломиї Ігоря Бежука народилися інші талісмани - Ясь та Івась. 
Герої відразу ожили на сторінках коміксів. А намальовані талісмани швидко стали популярними і притягнули до себе безліч прихильників. Завдяки цьому  вдалося зібрати команду сценаристів не тільки з України а і з Польщі.

Ясь та Івась чесно та іронічно розповідають про підготовку до Євро-2012: про "відремонтовані" дороги, "збудовані" стадіони та аеропорти, про міліціонерів які вільно спілкуються англійською, та про багато-багато іншого.
За словами Ігоря "Народні талісмани зроблені абсолютно безкоштовно, та з повагою до Польщі і України". 
Цікаво те що і в Польщі вони прижилися дуже легко. Навіть більше, через те що спочатку не знали як їх звати - вони отримали через свою іронічність нові прізвиська - Півко і Водко.


"Сподіваюся, і українці, і поляки, і гості Євро полюблять цих персонажів, - зазначає автор, - І саме з ними, з їхньою щирістю та хорошим настроєм буде асоціюватися Україна та Польща".


PS. А за народними талісманами можна прослідкувати на їхній сторінці у фейсбуці javascript:nicTemp(); та вконтакті http://vkontakte.ru/club33573047
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Евро-2012,футбол,новинки,Ясь та Івась
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.