«2012 рік – рік змін для кожного українця».

17 січня 2012, 12:53
Власник сторінки
0
654

Думаю, нас чекає «гаряча» весна - на вулиці вийдуть усі: підприємці, вчителі, медики, чорнобильці, афганці. Люди просто втомилися від такого свавілля та вседозволеності.

Про це в інтервю для інформагенства МедіаСтар  заявив співголова Громадянського руху  «ВПЕРЕД!» Руслан Секела.

Ми бачили багато протестних акцій минулого року. Чи продовжиться ця тенденція в цьому році?
Враховуючи те, що влада не виконала жодного з пунктів вимог підприємців, не дослухалась до чорнобильців, і, взагалі,  не зробила для себе жодних висновків про настрої в суспільстві, то я переконаний, що  цього року протестні акції продовжуватимуться, однак вже з всеукраїнським  розмахом. Думаю, нас чекає «гаряча» весна - на вулиці вийдуть усі: підприємці, вчителі, медики, чорнобильці, афганці. Люди просто втомилися від такого свавілля та вседозволеності.
Так, на прикладі Податкового Майдану, можна побачити весь цинізм урядовців. Тоді підприємці  начебто знайшли компроміс з владою, однак насправді це не так. Сьогодні Закони «Про спрощену систему оподаткування», який вже ухвалено, та «Внутрішню торгівлю», що планують прийняти, по-суті руйнують всі здобутки Податкового Майдану,  малий бізнес в Україні зазнав тотального краху. Сьогодні кожен третій підприємець змушений закривати свій бізнес. Парадоксально, але в розвинених країнах саме такі підприємці формують левову частку дохідної статті бюджету. У нас же все навпаки. Держава замість того, щоб створювати для таких людей сприятливі умови для розвитку, обкладає їх драконівськими  податками та штрафами, знищуючи у них будь-яке бажання заробляти гроші і давати роботу іншим.
Підприємці вже зрозуміли, що сподіватися на розуміння влади - марно, тому   
у нас залишився лише один спосіб достукатися доурядовців - масові протестні акції і страйки.

Ще гірша ситуація з чорнобильцями. Використавши внутрішні конфлікти,  влада фактично розколола і взяла  під контроль громадську організацію «Союз Чорнобиль України», перетворивши її на  так званий «Союз платних провокаторів». Треба розуміти, що сьогодні рух чорнобильців стоїть лише на початку шляху боротьби за свої права, не легко їхнім лідерам, однак незважаючи на все це, громадські активісти відчувають себе сильними та готовими боротись надалі. Страшним в їх ситуації залишається те, що влада показала готовність урядовців застосовувати силу проти ХВОРИХ ЛЮДЕЙ, інвалідів. Я переконаний, що  сьогодні система влади в країні закодована на  знищення свого ж  народу, на його тотальне зубожіння, приборканість страхом, репресії, тому таку владу треба розганяти, а для того, аби досягти своєї мети, громадським рухам необхідно об'єднуватися - всім, хто вже вийшов на протест - чорнобильцям, афганцям, підприємцям, і тим, хто готовий підтримати громадський протест вже в найближчому майбутньому. Саме тому наша організація «Вперед!» підтримує  чорнобильців. Тільки об’єднавшись, консолідувавши свої зусилля, ми змусимо владу дослухатись до свого народу. Ми готові підтримати і будемо підтримувати усіх, хто боротиметься за свої права.


Минулого року Всеукраїнська акція «Вперед!» перетворилась у громадську організацію. Чим це було викликано?


Наш рух пройшов шлях від стихійних виступів місцевого масштабу до загальнонаціональних акцій протесту. На нашому рахунку Податковий майдан, два загальнонаціональні і безліч регіональних автомайданів, масовий мітинг протесту 3 листопада з вимогою розпуску ВР.  
 З огляду на ці події і було ухвалено рішення про необхідність створення повноцінної організації.  Тому  22 листопада минулого року, в День Свободи пройшов установчий з'їзд Всеукраїнської громадської організації «Вперед!», який показав, що у цього громадського руху колосальні резерви і можливості. І головний його ресурс - це люди, які вимагають змін і активно їх домагаються. 
Вже за тиждень,  1 грудня, ми провели найбільш масштабнішу за всі роки незалежності акцію протесту підприємців – страйк «Переоблік влади». За приблизними підрахунками участь у ньому взяли близько 200 тисяч осіб з усіх регіонів України
, тому зрозуміло,що  сьогодні ми знаходимось напередодні соціального вибуху. В акціях протесту беруть участь різні групи людей – пенсіонери, інтелігенція, підприємці, студенти, ветерани Афганістану та Чорнобиля. Суспільство виступило проти правлячого режиму, який не здатний забезпечити дотримання ні конституційних прав, ні соціальних гарантій. 


То, можливо, парламентські вибори цього року зможуть змінити ситуацію в країні?


2012 рік – рік
 змін для кожного українця. Я переконаний, що цьогорічні парлалентські вибори обовязково відбуватимуться з величезними фальсифікаціям, бо ПР розуміє, що подолати 5 % барєр вони вже точно не здатні - люди остаточно втратили до них довіру. Вірю,  для ПР це буде своєрідна агонія перед неминущою смертю. Тому закликаю громадян  визначитись зі своїми переконаннями, адже цього року не буде сірого кольору. Нажаль, палітра буде або біла, або чорна і залишитись осторонь проблем не вийде ні в кого: або переможе народ, і до влади прийдуть лідери громадської думки, громадські активісти, або будуть масові репресії, а країна УКРАЇНА  назавжди стане  приватною власністю купки жалюгідних олігархів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.