Підтримка обдарованих школярів

27 січня 2012, 11:39
Власник сторінки
Депутат Київської міської ради. Економіст
0
405

Думаю, що зайвим буде заперечувати той очевидний факт що сьогодні приділяється недостатньо уваги заохоченню обдарованих учнів

вихованців  загальноосвітніх навчальних закладів, які є переможцями олімпіада та наукових конкурсів, турнірів, які мають високі досягнення в навчанні, беруть активну участь у суспільному житті навчального закладу та міста. Натомість ми всі добре розуміє, що ця категорія молодих киян у майбутньому є потенціалом, від якого залежить майбутнє і міста і країни. Адже саме під час навчання у школі формується світогляд та потенціал молодої обдарованої людини.

Тому я виступила на початку року з ініціативою - проектом Рішення Київради «Про персональні стипендії Київської міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей міста Києва».  Станом на 25 січня 2012 року, проект Рішення пройшов обговорення у Комісії Київради з питань гуманітарної політики та Комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та наразі готується до розгляду на сесії Київради. У разі його прийняття, з наступного навчального року 100 найкращих, обдарованих  учнів 8-11 класів київських шкіл отримуватимуть протягом учбового року стипендію  у розмірі 300 грн.  щомісяця. Вважаю, що дана стипендія стане дійсною  винагородою молодим даруванням за особисті досягнення в навчанні та науці.

Важливо, що розроблене Положення про персональні стипендії передбачає чіткий порядок висування кандидатів на стипендії. Згідно розробленого порядку, кандидатури учнів  для призначення персональних стипендій подаватимуть  управління освіти районних у м. Києві державних адміністрацій за рекомендацією керівників загальноосвітніх навчальних закладів шляхом направлення листа-клопотання до Конкурсної комісії  та  підтверджуючих документів на кожного з кандидатів до 1 липня кожного поточного року. Квота для кожного району міста Києва становитиме 10-15 кандидатур.  Відбір номінантів також буде прозорим. Планується, що буде створена відповідна комісія, яка на конкурсній основі займатиметься відбором дітей, що отримуватимуть стипендію. Претендувати на винагороду можуть дійсно найкращі учні, адже критерії відбору досить серйозні. Номінанти повинні мати високий рівень успішності (9-12 балів) з базових дисциплін, бути призерами Всеукраїнських та міських предметних олімпіад, чи то  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, міжнародних конкурсів та інтелектуальних турнірів. Також буде звертатися увага на те, чи  мають номінанти досягнення у  науковій та пошуково-дослідницькій  діяльності, що підтверджуватиметься   публікаціями у науково-популярних виданнях, участю у науково-практичних конференціях, семінарах тощо.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Олена Овраменко,Депутат Київради Овраменко,стипендії,учні,обдаровані діти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.