Крах уряду «кровосісь».

05 лютого 2012, 18:39
Власник сторінки
0
649

Головне, чого «добився» Микола Азаров на посту Прем’єр-міністра - те, що за 1,5 року праці його уряду в країні удвічі зросла кількість українців, які перебувають за межею бідності».


          Сьогодні про те, що відставка уряду  Азарова-Тігіпка лише «справа часу»,  не говорить хіба що лінивий. Однак українське суспільство ще не зовсім усвідомило всі можливі жахіття від наслідків роботи нинішнього «супер-уряду». До так званих «перспектив» для країни найблищим часом віднесемо бюджетну кризу, дорогий газ, девальвацію гривні, провал у сфері соціальної політики, що призведе до збільшення кількості збіднілих і тих, які вже перебувають за межею бідності, проте найстрашніше для України сьогодні - це втрата власної державності та ймовірність дефолту вже цього року. Отож, враховуючи реалії і тенденції, давайте підсумуємо «основні досягнення»  Миколи Яновича, які,  так би мовити, «забезпечили» країні таке «світле майбутнє».

            Головне, чого «добився» Микола Азаров на посту Прем’єр-міністра - те, що  за 1,5 року праці його уряду в країні удвічі зросла кількість українців, які перебувають за межею бідності, проте список мільйонерів потроївся. Так, за даними Рахункової палати України рівень бідності в Україні  тільки за період з січня по вересень 2011 р. зріс на 0,4 процентних пункти до 26,4%, або 12,5 млн людей. По-суті уряд здійснив грандіозний перерозподіл національного багатства, результатом якого стало те, що багатий став ще багатшим, а бідному сміло можна складати руки і чемно чекати смерті.

             Друге «велике досягнення» уряду – те, що ринкові закони в Україні просто перестали працювали, їх ніби відмінили. І нічого страшного: в цілому світі діють, а в нас –ні. Уряд створив настільки мотиваційно вороже середовище для економіки, що лише дурень сьогодні відважиться розпочати свій бізнес, а інвестор - той просто  ніколи «не заведе» сюди своїх грошей. Я нагадаю, що згідно з офіційними даними, завдяки «успішній роботі» уряду Азарова  припинили діяльність понад 30% зареєстрованих суб’єктів підприємництва, а ще 24% – припинили, але з реєстрації не знялися. Тобто країна за один рік позбулася до половини свого економічного потенціалу. Податковий кодекс Азарова-Тігіпка,  прозваний в народі КАТ, став  викликом для українських підприємців, перевіркою того, чи є національне підприємництво консолідованою силою, здатною протистояти свавіллю влади, чи здатне забезпечити зрозуміле майбутнє своїм родинам.
        Третім «проривом» Азарова став  антисоціальний жах, який сьогодні доводить людей до відчаю. Повний провал у сфері соціальної політики – ось, на що перетворились солодкі обіцянки хорошого життя. Сьогодні звідусіль чути нарікання людей на
здорощення ціни на російський газ, на підняття тарифів на послуги ЖКГ, скрізь ростуть ціни на товари, послуги.  Крилатий неологізм «кровосісі», який ненароком зірвався з вуст  Азарова, вже став синонімом чиновницького цинізму та державного грабунку населення України. І азаровська «економічна катастрофа», під назвою  «Державний бюджет на 2012 р.»  та інші антисоціальні закони яскраво демонструють, що влада всупереч своїм обіцянкам продовжує пити кров народу кожного нового дня. Така політика затягування пасків, урізання соціальних пільг, навіть при показовій впевненості в собі, засвідчує, що уряд Миколи Азарова перебуває  на такому собі «маленькому атомному реакторі». Запущені ним негативні процеси в економіці та соціальній сфері містять у собі такий негативний потенціал, що достатньо буде найменшого «детонатора», щоб почалася ланцюгова реакція.  Вона «змете», очевидно, не тільки нинішній уряд, але і його главу.

      Окремо хочу сказати, що сьогодні  уряд М. Азарова руками Бойка  послідовно здає суверенітет України. Ми опинились перед страшним фактором: втратою національних інтересів. Варто хоча б згадати провальні газові переговори уряду з Росією.  Вони завершилися для України рекордною за всю історію ціною на газ. Сьогодні для покриття своїх економічних провалів уряд готовий за безцінь віддати останні стратегічні активи, що перебувають у власності держави — газотранспортну систему та землю.  Країна невблаганно наближається до дефолту за грецьким сценарієм. За чотири останніх місяці золотовалютні резерви України скоротилися майже на 6 млрд. доларів США. Негативне торговельне сальдо за десять місяців 2011 року перевищує 11 млрд. доларів. За підсумками двох років діяльності стає очевидним, що нинішній уряд веде країну         «африканською траєкторією розвитку».  Переламати негативні тенденції, повернути країну на шлях розвитку буде вкрай важко. Від наслідків діяльності нинішнього уряду країні доведеться приходити до тями мінімум наступне десятиліття. Тому чим швидше почнемо, тим швидше врятуэм Україну..

 

Співголова ВГО «Вперед!».

Р.Секела




 



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.