Хто у Рівненській адміністрації господар ?

09 лютого 2012, 15:10
Власник сторінки
0
597
Хто у Рівненській адміністрації господар ?

У Рівному виростає структура не згірш славнозвісної "ДУСі".

 Питання діяльності КП "Управління майновим комплексом" обласної ради ми лише трішки зачепили під час написання блогу про системи відеозв’язку в приміщенні Рівненської облдержадміністрації. Дивує схема роботи підприємства та відповіді на інформаційні запити. Про це нижче.

Як я вже писав раніше каменем спотикання стала поява нових телевізорів в кабінеті №601 в приміщенні обласної адміністрації та ради за адресою майдан Просвіти, 1.  У підсумку відправив три інформаційні запити: обласній адміністрації, раді та КП "Управління майновим комплексом". Як вже повідомляв на час написання попереднього блогу отримав лише дві відповіді. Причому обласна адміністрація завбачливо надіслала лист пошту, у якому і містилась повна відповідь. А відповіді від "Управління майновим комплексом" так і не дочекався.

Танцювати мені випало в понеділок, 30 січня. Саме тоді отримав листа від КП. Хоча в себе листа вони датували 23 січня. Дивно якось працює пошта, коли лист через дві вулиці у місті йде 7 днів. У ОДА листи доходять до адресатів значно швидше. Але хай… Цікавим виявився його зміст.

Кому не ліньки, то почитайте це епістолярно-юридичний шедевр та зважте на виділені фрагменти. Цитую:

"На Ваш інформаційний запит від 17.01.2012 р., який отриманий 18.01.2012 р., комунальне підприємство «Управління майновим комплексом» Рівненської обласної ради повідомляє наступне.

Питання порушені у інформаційному запиті нажаль не належать до публічної інформації, яка відома комунальному підприємству «Управління майновим комплексом» Рівненської обласної ради, томунаше підприємство не є належним суб'єктом владних повноважень якому володіє або розпоряджається публічною інформацією, щодо надання якої є відповідний запит. Рухоме майно, зазначене у вашому запиті, на балансі комунального підприємства «Управління майновим комплексом» Рівненської обласної ради не перебуває. Тому надати обґрунтовані та об'єктивні відповіді на Ваші питання, нажаль немає можливості.

Крім того, нагадуємо, що визначення публічної інформації, яке зазначено у ч. 1 ст. 1 Закону України «Про доступ до публічної інформації» що публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом. В свою чергу визначення терміна «суб'єкт владних повноважень» надається у ст. З Кодексу Адміністративного Судочинства України, яким передбачено, що суб'єкт владних повноважень — орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб'єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень. Тому відповідно до ст. З КАС України, ст. 13. ч.І Закону України «Про доступ до публічної інформації» комунальне підприємство «Управління майновим комплексом» Рівненської обласної ради не є суб'єктом владних повноважень або розпорядником інформації.

Тому в результаті діяльності нашого підприємства не було створено публічної інформації, яка має бути надана за запитом щодо доступу до публічної інформації від 17.01.2012 р.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. З КАС України, ст.ст. 1, 13 ч.І, ч.І п.1 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Ваш запит не підлягає задоволенню.

Рекомендуємо звернутись з відповідним запитом до належного суб'єкта владних повноважень або іншого розпорядника публічної інформації. 

Пахомов О.М. - юрисконсульт - посадова особа, відповідальна за розгляд запиту.

Дана відмова може бути оскаржена до суду відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України."

 

Дивні речі, коли ні обласна  рада, ні підзвітне їй підприємство не знає, що встановлюють, або роблять приміщенні на майдані Просвіти, 1.  Коли рада володіє будинком, а підприємство - керує. Якась не господарська непоінформованість чи непублічність… все ж відбувається на території в декілька десятків квадратних метрів… Хто зна. Тим паче не зрозуміло навіщо були мучити юриста і писати таку довго відповідь… Обласна рада ж написала простіше — "нічого не робили".

Що відбувається в будинку живуть декілька хазяїв, коли перегорає лампочка. Вони сидять і тицяють одне на одного пальцями по колу. Комунальна квартира якась… "Телевізори дома стоять, а чиї вони ми не знаємо. І хто знає не знаємо." 

А в будівлі за адресою майдан  Просвіти, 1 живе єдиний господар, який точно знає, хто і за що відповідальний і кому ту лампочку замінювати? Чи лампочка на балансі в одного, а цоколь в іншого?

Тож поки, що до загадкового КП "Управління майновим комплексом" більше запитань ніж відповідей.

"Все інше додумайте самі," — вчить нас Президент України  Віктор Янукович.

Далі буде…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.