Губернаторський Skype за 340 тисяч гривень

01 лютого 2012, 08:50
Власник сторінки
0
599
Губернаторський Skype за 340 тисяч гривень

На встановлення в кабінетах посадовців системи зв’язку "відеоконференція" обласна рада витратила 340 тисяч гривень з бюджету.

Як повідомляв раніше, нещодавно у кабінеті для нарад №601 в приміщенні на Майдані Просвіти, 1 з’явились 4 нові величезні рідкокристалічні телевізори. Проте про призначення цих технічних див чиновники розповідати не поспішали. Але я пообіцяв вам дізнатись для чого вони. 

Тицяти журналістською посвідкою і вимагати відповіді не став. Вирішивпіти тим шляхом, яким  може кожен громадянин України, тобто надіслати запит щодо доступу до публічної інформації.  Я запитав:

1. Коли були придбані телевізори, які встановлені у кабінеті №601 будівлі Рівненської обласної ради та адміністрації за адресою м. Рівне Майдан Просвіти, 1?

2. На чиєму балансі вони перебувають? 

3. Які кошти були витрачені на їх придбання, встановлення та обслуговування?

От тільки одна біда. Приміщення належить обласній раді, перебуває на балансі та управляється КП "Управління майновим комплексом", а його частково орендує ОДА. Знаючи чиновницьку "чехарду" і "приблизні відповіді",  — вирішив написати запити одразу у всі три установи, які в кожну з них заніс особисто в роздрукованому вигляді.

Відповідно до закону я мав отримати відповіді не пізніше 5 робочих днів з дня подання. Першою на е-mail надійшла відповідь від обласної ради. Досить передбачувана. Цитую:

"На Ваш запит до Рівненської обласної ради від 18.01.2012 щодо доступу до публічної інформації повідомляємо. Рівненська обласна рада не проводила закупівлю телевізорів, які знаходяться у кабінеті №601 Рівненської обласної державної адміністрації".

Відповіді від КП "Управління майновим комплексом" у встановлені законом терміни не дочекався. Або геть запрацювалися люди і ніколи, або закон їм не указ… Ну і хай. Адже найцікавішою виявилась відповідь ОДА.

 

Цитую:

"На Ваш запит від 17.01.2012 р. повідомляємо про те, що з метою забезпечення відеоконференцзв'язком органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та на виконання рішення обласної ради №61 від 30.12.2010 року про Програму інформатизації Рівненської області на 2011-2013 роки на 2011 рік передбачено видатки на систему зв'язку "відеоконференція" у сумі 340 тис. грн.

Комунальним закладом "Регіональний інформаційно-комп'ютерний центр" Рівненської обласної ради, який є основним виконавцем Програми, таку систему було придбано в листопаді 2011 року.

Загальна вартість системи зв'язку "відеоконференція", разом з програмним забезпеченням, відповідним обладнанням (в т.ч. й телевізорами) та їх інсталяцією становить 338 353,50 грн.

На даний час КЗ "Регіональний інформаційно-комп'ютерний центр" Рівненської обласної ради здійснює впровадження системи "відеоконференція", монтаж та налагодження обладнання, відповідно вся система перебуває на балансі закладу.

Впровадження зазначеної системи дозволить значно скоротити видатки на відрядження, міжміські розмови та транспортне обслуговування."

Коментарі, думаю,  зайві.

Як каже наш Президент: "Решту додумайте самі…"

Можете лише в процесі обдумування зважити на декілька фактів.

По-перше, система відеоконференцзв'язку Skype розповсюджується і підтримується абсолютно безкоштовно для абонентів. Рівень захисту розмов у Skype такий високий, що мафіозі давно ведуть переговори через цю систему. А спецслужби та поліція не можуть змусити Skype надати можливість слухати ці розмови.

У той же час прослухати мобільні чи стаціонарні розмови проблеми не становить. А саме через них вирішують питання більшість чиновників в області.

По-друге, власник приміщення не знає, чим займаються в орендованому приміщенні підзвітні йому структури. Не знає чи не хоче казати, що встановленою системою користуватиметься сам власник приміщення. Так можна не телевізор, а щось більш небезпечне встановити. Все одно власник приміщення не помітить.

По-третє,  транспортні витрати чиновників окрема тема і окремі питання. Певно, не менш цікаві.

Нагадаємо, що це не перше "покращення вже сьогодні" в будівлі обласної ради та адміністрації на Майдані Просвіти, 1 за останні два роки. За кошти обласного бюджету тут відремонтували Майдан, встановили на в'їзді шлагбаум з дистанційними ключами для обраних керівників ради та адміністрації. Також в будівлі замінили килими, красиво відремонтувати службовий вхід, поставили нові крісла в кабінеті №601. Згодом зовсім нещодавно запровадили новий режим входу в будівлю – лише  "по перепустках". Запланували придбання нового авто для автопарку ради та адміністрації...  Адже як заявив депутат обласної ради Степан Павлюк:  "Голова, заступники ради та адміністрації не будуть їздити на тролейбусах і маршрутках. Бо це буде невиконання посадових обов’язків".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Skype,рівненщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.