Лист до Івана Драча

15 лютого 2012, 08:11
Власник сторінки
conductor
0
595

Про сценарій Всеукраїнського Дня прощення

7–9 лютого 2012 року

Дорогий та шановний Іване Федоровичу!

Маю честь запропонувати Вам почесну місію. Напишіть, що зможете, до підготовки та відзначення Всеукраїнського Дня прощення 26 лютого 2012 року. Разом із Леонідом Макаровичем запропонуйте цей сценарій Віктору Федоровичу. Нехай Вас надихає рекомендація: «Ти завжди не лише чув Мене, а й знаходив найкращі слова». Певен, якщо Ви проникнетесь духом Любові та прощення, то краще за Вас ніхто це не напише.

Можливо, Вас надихнуть ці звернення: Слово – до Віктора Януковича, Слово – до Юлії Тимошенко, Пропозиція Віктору Януковичу. Я не автор, я лише почув та записав Сон напередодні Водохреща.

Мені здається, що Віктор Федорович Вас підтримає. Адже він отримає любов, і позбавиться того, що його тривожить.

Тепер трохи лірики. У юні літа я мав щастя чути, як Ви читаєте свої поеми. З того часу вони є камертоном моєї душі. Одна із струн, яка завжди напружено дзвенить у моєму серці, це «Поема про крила».

Нещодавно я відчув, як чиїсь могутні крила підняли мене так високо, що дух паморочиться.

Побачив я згори двох братів, Петра та Івана, з повісті Гоголя. Аж чую, хтось питає мене: «Пізнаєш? Я недавно показав їх у Молитві своїй».

Щойно почув я це, як летить двоголовий орел, і хоче склювати мене, щоб ніхто не взнав те, що я почув. Той самий орел, що склював печінку Тараса, Прометея нашого, за його сон, польоти та за те, що побачив. Але Той, чиї могутні крила підняли мене так високо, скинув орла на землю.

Не зник орел, у людському образі так посміхається з телеекранів, що мороз по шкірі йде: «Она утонула». А сам тортурує брата, і говорить: «Я старший, іди до мене». – «Брешеш, людоморе», – почув я. «Не старший ти. У Корсуні був Андрій і відбулося моє хрещення, Новгород ти утопив у крові, Київ первопрестольна столиця рівноапостольних князів. Не віддам первородства.»

І піднімалися вже мертві, як було записано у повісті великого пророка Русі. І повстали всі народи.

Той, чий крила підняли мене, вкладає у мою свідомість: «За якийсь час твій політ кожен глядач зможе відчути у кінозалі, як спецефекти нового фільму Джеймса Камерона, за сценарієм Івана Драча. Кожному даю по вірі його.»

Передаю це Вам. А Ви, коли зійде натхнення, запропонуйте Камерону ідею фільму «Книга пророка Миколая» (Гоголя). Він переверне свідомість людства. Обов’язково розкажіть, Хто підказав мені сюжет та назвав імена режисера й сценариста. Для Камерона це дуже суттєво.

Чекаю на Вашого листа (звідси: BogdanRuski). 

З любов’ю та глибокою повагою,

провідник Слова

Богдан Руський.



Додаток. «Книга пророка Миколая, або Страшна мста». 17 лютого (записано та оприлюднено 9 березня) 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лист Іван Драч Богдан Руський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.