Символ імперії. Москва. Червона площа. Мавзолей.

20 лютого 2012, 21:13
Власник сторінки
громадянин
0
499

100 років назад розпались всі світові імперії.

  Бачимо дивну аналогію. 90 років непохованою лежить на московській Червоній площі мумія натхненника людожерського комуністичного режиму Ульянова-Леніна.

  І приблизно стільки ж років після розвалу англійської, французької, португальської імперій напівживе напівмертва Російська імперія.

  Здавалось, що марксистська "революція" 1917 року змела гнилий самодержавний лад. Декларовано було новий, справедливий суспільний устрій. Та на ділі виявилось, що новітні комунобюрократи не здатні ні на що інше, як відтворювати в дещо гротескній, зате куди більш кривавій формі ті самі імперські ідеї і методи державного устрою.

 Тому вся "історія" СРСР з 1917 року є не розвитком держави і народів, а виглядає як полишена всякого сенсу муміфікація напівмертвого імперського трупа.

  Не дивно, що за майже 100 річний термін решта цивілізованих країн незрівнянно просунулись по шляху суспільного і економічного розвитку. Яскравим прикладом є Фінляндія. Зумівши в буремному 1918 вибороти незалежність, вона з найвідсталішої імперської провінції сьогодні стала однією з найрозвиненіших країн світу.

  Таким чином сучасна Росія, як дещо трансформована російська імперія, стоїть перепоною на магістральному шляху розвитку людства. Як один з останніх оплотів тоталітаризму, несвободи і насправедливості. І її розпад на національні держави є тільки справою часу.

  Можна було б з радістю вітати здобуття народами російської імперії жаданої свободи, якби не колосальні арсенали зброї,в тому числі ядерної, накопиченої за десятиліття декларованої "боротьби за мир" комуністичними та посткомуністичними вождями.

  Тому трансформація Росії в демократичну державу (чи декілька демократичних держав) потребує великої обережності і мудрості. Щоб ці наднебезпечні арсенали не потрапили до рук авантюристів чи відвертих злочинців.

  Про епоху Відродження казали, що вона потребувала титанів і вона породила титанів. Будемо надіятись, що і сучасна Росія здатна породить титанів. Здатних вберегти країну від громадянської війни. 

  Надіємось також, що і Україна породить своїх титанів, які нарешті перетворять її з осколка імперії на успішну сучасну державу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.