«Русскій мір» підкрався непомітно.

24 лютого 2012, 16:43
Власник сторінки
0
595

Не віддамо свої святині

                       Суспільство ще не встигло оговтатись від горезвісного синоду УПЦ МП, на якому за кресленнями, надісланими  очільником Московської патріархатії РПЦ Кирилом підготували «домовину» живому митрополиту Володимиру, як натхненні своєю перемогою прихильники промосковського курсу українського православ’я, знову взялись за свої чорні справи. Сьогодні вони  «мертвою хваткою» вхопились за зареєстрований у парламенті законопроект № 9690 «Про внесення змін до деяких законів України щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям».  І все б нічого, але чомусь мовчить головний вірянин УПЦ МП – Янукович Віктор, виходить так, що не залишилось більше  у митрополита та поки-що його церкви, високих соратників та захисників. Мовчить і київська влада, для якої ця церква — «єдино правильна». А на їхнє «могильне» мовчання настоятель Свято-Успенської Почаївської Лаври, архієпископ Володимир на весь рот заявляє  «Нам чужого не треба. Ми хочемо повернути те, що вже кілька століть належить Церкві» бо хоче, бачте,  бігом відновити історичну справедливість і повернути канонічній Українській Православній Церкві майно, конфісковане у неї за часів радянської влади.

                Встиг попіаритись на тлі цих заяв і духовне чадо архієпископа Володимира – Василь Горбаль. Заручившись  духовною підтримкою та трохи повправлявшись в аргументах на користь передачі конфесії церковного майна, один із авторів  законопроекту, «народний депутат» висловив упевненість, що цей закон буде прийнятий вже найближчим часом. І нічого, що по-їхньому «правильно», узаконювати найбільшу духовну  крадіжку року у власного народу. Не біда, що заявляє про такі «правильні речі» колишній голова Львівської ОДА., не усвідомлюючи , що сама ідея передачі найбільших українських святинь одній конфесії – суцільна провокація, розрахована на порушення міжконфесійного миру, на переворот всередині української церкви, та як наслідок передача контролю над духовним началом частини української громади іноземній розвідці. Сьогодні  ця людина, котра народилась та виросла у Львові зрадила  український народ, все те святе,  за що роками боролись наші пращури. Я наголошую, святині такого рівня  мають належати народу та державі!  Люди, незалежно від віросповідання, мають мати вільний доступ до церкви. Взяти хоча б такий унікальний об’єкт як Києво-Печерську Лавру. Об’єкт має надзвичайно високе значення для людини, незалежно від того, атеїст він чи віруючий, чи до якої конфесії він належить. Історія Києво-Печерської Лаври – це історія нашої країни, і говорити про те, щоб повернути її власникам, сьогодні просто нерозумно, бо в часи російської імперії держава і церква не були розділені. Тому з юридичної точки зору говорити про спадкоємність церкви стосовно того чи іншого об’єкта не можна, оскільки все належало Російській імперії, а спадкоємців її не лишилося.

                 А В. Горбалю хочеться сказати одне: з такими «галичанином» і «москаля» не треба. На жаль, пан колишній голова Львівської ОДА  не знає вітчизняної історії та не пам’ятає, як за доби Руїни московський уряд чинив із гетьманами, котрі вислужувалися перед Росією - своє життя вони закінчували у сибірах.

Голова ВК  «Наступ» Р. Секела.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.