Сергій Мельниченко оголосив голодування

27 лютого 2012, 06:17
Власник сторінки
полІтолог
0
726
Сергій Мельниченко оголосив голодування

Ув'язнений правозахисник Сергій Мельниченко оголосив сьогодні голодування на знак протесту проти політичних переслідувань і репресій громадських активістів в Україні.

Голова правління «Коаліції Учасників Помаранчевої Революції» правозахисник Сергій Мельниченко оголосив сьогодні голодування на знак протесту проти політичних переслідувань і репресій громадських активістів в Україні.

Сергій знаходиться під арештом у спецприймальнику на вул.Ремонтній, 7. Шевченківський районний суд (суддя Мальцев О.Д.) без жодних правових підстав присудив Мельниченку і двом активістам адміністративний арешт за проведення нібито несанкціонованого мітингу. Крім того, Мельниченко є інвалідом ІІ групи, і закон прямо забороняє застосовувати до нього покарання у вигляді адміністративного арешту (ст.32 КУпАП).

Постанова суду ще не набула законної сили, але активістів вже доправили до спецприймальника.

- Ми роздавали мешканцям Києва презервативи, - пояснив С.Мельниченко, - Це не є мітингом чи зібранням. Проте ми подали повідомлення про проведення акції. Міліція зненацька напала на учасників акції і затримала чотирьох осіб. Суд всупереч очевидним фактам визнав акцію несанкціонованою. Трьом учасникам призначено адміністративний арешт. Четвертого затриманого судитимуть сьогодні. Це є безсумнівним політичним переслідуванням. Мене б посадили, навіть якби я роздавав дітям морозиво. Справа не в тому, що я робив насправді - справа в тому, що була дана вказівка посадити. Влада боїться громадянської активності.

Сергій Мельниченко вимагає скасування незаконного рішення суду і негайного звільнення заарештованих учасників акції.

- Ми подали апеляційні скарги, - додає С.Мельниченко, - Проте поки вони будуть розглянуті - навіть якщо апеляційний суд скасує незаконну постанову Шевченківського суду - ми вже встигнемо відбути незаконно присуджене покарання. Тому я змушений піти на цей радикальний крок.

Нагадаємо, 24 лютого група громадських активістів проводила акцію з доброчинної (безкоштовної) роздачі презервативів громадянам, під час якої працівники міліції скоїли напад на її учасників, відкрито заволоділи майном громадських організацій, призначеним для доброчинної роздачі, і затримали чотирьох осіб. Троїх - Сергія Мельниченка, Ярославу Пугачову і Богдана Тицького - в той же день суд приговорив до адміністративного арешту на максимальний термін - 15 діб.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,Мельниченко,суд,майдан,презерватив,Партія регіонів,міліція,партія кондомів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.