На боротьбу з бандитизмом правоохоронців

29 лютого 2012, 07:12
Власник сторінки
полІтолог
0
704
На боротьбу з бандитизмом правоохоронців

Біля ГУ МВС в м. Києві відбудеться спільна акція протесту громадянської опозиції проти злочинів міліції і суду. - повідомили в прес-службі ВГО "КУПР"

Сьогодні, 29 лютого, о 12.00 біля Головного управління МВС в м. Києві (Володимирська вул., 15) з боку Михайлівської площі відбудеться спільна акція протесту громадянської опозиції проти незаконного арешту голови КУПРу Сергія Мельниченка, члена ГІ «Чорний Комітет» Богдана Тицького і активістки «Братства св. Луки» Ярослави Пугачової.

Про це повідомили в прес-службах ВГО "КУПР", ГІ "ЧорКом"

Активісти ВГО «КУПР», ГІ «Чорний Комітет», ГО «Порядок і Достаток», низки інших патріотичних громадських об'єднань, митці, журналісти, активні громадяни пікетуватимуть будівлю столичного ГУ МВС, під час якого виступлять активісти, поети, громадські діячі, митці. Відбудеться театралізований перформенс.

Учасники заходу виступатимуть проти свавілля і беззаконня, які чиняться міліцією і судами в Україні та вимагатимуть негайного скасування злочинної Постанови Шевченківського суду.

Нагадуємо, що чотирьох громадських активістів було незаконно затримано й трьох з них - Сергія Мельниченка, Ярославу Пугачову і Богдана Тицького - неправосудно засуджено на 15 діб адміністративного арешту за проведення доброчинної акції з роздачі презервативів на Майдані Незалежності. Голова ВГО «КУПР» Сергій Мельниченко з неділі оголосив голодування на знак протесту проти злочинів, які чиняться міліцією і судами України. Вчора його в тяжкому стані доправили до реанімації відділення нейрохірургії, а після обіду знову повернули до камери.

Затримання і арешт учасників акції є незаконним, оскільки вони завчасно подали повідомлення про її проведення, і судової заборони на проведення заходу не виносилося.. Крім того, арешт Сергія Мельниченка подвійно незаконний через те, що він інвалід ІІ групи, стосовно якого ця форма покарання відповідно до ст.32 КУпАП застосовуватися не може.

Працівники столичної міліції і суддя Мальцев О.Д. цими діями вчинили низку кримінальних злочинів, передбачених ст.ст. 170, 171, 340, 351, 355 та іншими Кримінального кодексу України.

Організатори акції звертаються до міліції з закликом поважати Закон України і утриматися від рецидиву злочинних дій під час акції та від затримання активістів мирної театралізованої акції попри імовірність такого наказу з боку заляканого міліцейського керівництва.

Коментарі для преси: Юрій 099 450-58-54, Олександр 063 487 38 47, Ганна 093 809 71 65

Подробиці: http://kupr.org.ua/index.php?id=224
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Мельниченко,суд,майдан,презерватив,купр,Партія регіонів,міліція,Чорний Комітет,Братство св. Луки,партія кондомів,коаліція учасників помаранчевої революції,ст.371,ст. 375.Янукович
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.