Веселковий стяг життя на чорно-білому тлі

04 березня 2012, 17:30
Власник сторінки
Журналіст
0
479
Веселковий стяг життя на чорно-білому тлі

Як покращити власний настрій?

Сірі будні, обплетені паутиною байдужості оточуючих та одноманітністю алгоритму дій, часто-густо затягують у свої пригнічені тенета. Саме в цій пастці людина почуває себе самотньою та нікому не потрібною, а власне життя- безглуздою дурницею, не вартою навіть макового зернятка. Говорячи простою мовою, з маленького зерна хандри виростає паросток депресії, що засмічує людське життя, немов бур’ян чисте пшеничне поле. Чого гріха таїти, у кожного з нас хоча б раз в житті була депресія, чи  натяк на щось подібнеПричини виникнення депресивного стану в  людини різні, проте однозначно, можна стверджувати те, що вона негативно впливає як на психічне, так і на фізичне здоров’я. 

Право на поганий настрій, як його тепер часто називають «хандру» має кожен. Проте, коли хандра переростає у щось більше, то необхідно зауматися над тим, як подолати стан пригніченості і байдужості. Якщо ви не може здолати сум, пасивні, невпевнені в собі, втрачаєте інтерес до життя, якщо від найменшого навантаження (фізичного чи психологічного) зникають і сон, і апетит, то це все ж таки депресія. І тут треба дуже вчасно її розпізнати, позаяк депресія схильна до повернення, а кожний наступний депресивний епізод зазвичай перебігає важче за попередній. Згідно зі світовою статистикою, п’ятнадцять нелікованих або неправильно лікованих депресій зі ста закінчуються суїцидом.

Як стверджують психотерапевти депресія починається непомітно — з того, що з’являється постійна втома, слабкість. А якщо людину запитати, від чого вона втомилася, то конкретно й не відповість. Трапляється так, що причиною депресії є якась конкретна ситуація: смерть близької людини, травма, сімейна зрада, втрата роботи та ін. Але в питомій вазі такі випадки дуже рідко спричинюють депресію. Основною причиною її виникнення є внутрішній конфлікт людини із собою. Важливо усвідомлювати, що депресія —це не просто поганий настрій, а ознака слабості, провини. І намагання чимось зарадити собі аби скоригувати настрій не дає жодного ефекту. Навіть навпаки, це призводить до дисгармонії, зниження працездатності, до конфліктних взаємин — як у сім’ї, так і на роботі... Депресія може тривати роками! Більше того, спеціалісти характеризують  депресію як сезонне захворювання, яке загострюється восени і навесні.

         Найбільш несприятливою для здоров’я є суто особиста депресія, що пов’язана із  внутрішнім світом людини, її власним життєвим пошуком та душевною рівновагою. Причиною цього захворювання можуть бути звичайні сумніви в правильності свого вибору або обраного шляху, незначущість або неефективність тих прийнятих рішень, нерозуміння самого себе і так далі.
         Лікування цього виду депресії складне, самостійне, і вимагає багатосил і часу. Але подолавши її ви зможете стати мудрішими у власних силах. Якщо ви не можете розібратися в собі, для початку оцініть, чи готові ви до цього зараз, може поки що рано, і варто продовжувати безтурботне життя?!. Не бійтеся відкласти на потім, краще зрозуміти себе тоді, коли буде бажання та необхідна життєва мудрість. Обмірковуйте, зважуйте, шукайте ... і головне зрозумійте, пошуки - це не депресія, і коли ви це зрозумієте - вам стане справді легше. Адже той хто шукає - розвивається. І не варто вважати це розгубленостю та  нездатністю зрозуміти самого себе!

         Ніколи не забувайте про неповторність людської особистості та унікальність шансу наслодитися усіма життєвими барвами, спіймати птаха щастя і веселку радості. Будьте завжди у чудовому настрої та даруйте його іншим, посміхніться усьому світу і вам обов’язково посміхнуться у відповідь!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лікування,здоров'я,депресія,хандра
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.