«Книга пророка Миколая, або Страшна мста»

09 березня 2012, 11:23
Власник сторінки
conductor
0
434

Брати: старший Іван (світлий/святий, Русь) та молодший Петро (слуга тьми, Петроград). Юрій Іллєнко, Молитва за гетьмана Мазепу.

(Початок див. Лист до Івана Драча, 7–9 лютого 2012 року).

Додаток. Запитання та відповіді.

17 лютого (записано та оприлюднено 9 березня) 2012 року       

– Господи, Сине Божий, то Ти піднімав мене так високо та говорив до мене?

– Мені непотрібні крила. Скільки разів Я піднімав тебе на височінь, але ж ти жодного разу не відчував, наче тебе піднімають «чиїсь могутні крила», так? Тебе піднімав і говорив до тебе слуга Отця. Ті вірні, що йдуть до Мене західними шляхами (наприклад, вивчаючи Біблію), називають його архангелом, або серафимом.

– Хто ж то був з архангелів?

– Твоє питання не має сенсу. Імена архангелів (Гавриїл, Михаїл тощо), тим більш їх зображення на іконах, то умовності, щоб навіть неосвічені могли іти до Мене. Коли теологи зіллють західні та східні шляхи до Мене, для початку хоча б християнство та буддизм, то трішки наблизяться до розуміння. Аналогія для тих, хто знає моделі атома. Планетарну модель Томсона легко уявити та намалювати, але вона суперечлива. Очищеною від суперечностей, більш адекватною є квантовомеханічна модель. Ще ближчою є стандартна модель, основу якої Я півстоліття тому підказав Хіґсу під час його гірської прогулянки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Гоголь Камерон Драч Богдан Руський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.