Губернатор Рівненщини обходить область пішки?

13 березня 2012, 21:38
Власник сторінки
0
695
Губернатор Рівненщини обходить область пішки?

Виявляються у 2011 році на поїздки по області губернатор із заступниками не витратили ні копійки. Таке досягнення замовчувати не можна тому читаємо далі.

Під час підготовки блогів про закупівлю телевізорів для системи зв’язку відеоконференціяпочув наступну тезу  - "Така система допоможе зекономити транспорті витрати на поїздки по області керівників". Система коштує 340 тисяч гривень. А скільки ж витрачають на поїздки керівники різних рівнів. Щоб на хлопський розум зрозуміти в чому полягає економія.

Тому звернувся до обласної адміністрації з інформаційним запитом, де попросив уточнити:

1. Скільки коштів було витрачено в 2011 році на організацію та проведення робочих поїздок в межах Рівненської області голови Рівненської обласної державної адміністрації та його заступників?

2. Скільки коштів було витрачено в 2011 році на організацію та проведення робочих поїздок  за межі Рівненської області голови Рівненської обласної державної адміністрації та його заступників?

Аналогічні запити відправив і у кілька районних адміністрацій. Відповідно за вказаними у на офіційних джерелах  електронними адресами для запитів про доступ до публічної інформації. Зокрема нетрями Інтернету ще 26 січня листи полетіли у  Костопільську, Сарненську, Острьзьку, Дубровицьку РДА. Забіжу на перед і скажу. Відповіли тільки в Костопільскій РДА. Працівники решти адміністрації або нічого про закон "Про доступ до публічної інформації" не чули, або й взагалі інтернетом користуватись не вмію. Відповідь не надійшла навіть за місяць. Це тема окремого матеріалу.

запит

А от відповідь з Рівненської обласної адміністрації за підписом Андрія Лавренчука відверто шокувала. Цитую:

"На ваш запит від 26 січня 2012 року щодо витрачання коштів на організацію робочих поїздок керівництва Рівненської обласної державної адміністрації інформуємо:

1: На організацію та проведення робочих поїздок в межах Рівненської області голови Рівненської обласної державної адміністрації та його заступників обласною державною адміністрацію в 2011 році кошти не витрачалась.

2. На організацію та проведення робочих поїздок за межі Рівненської області головою Рівненської обласної державної адміністрації та його заступників обласною державною адміністрацію в 2011 році витрачено коштів у сумі 9 223,74 гривня."

"Любиш кататись? - Люби і катайся" - каже народне прислів’я. О це так, економія! Це то при теперішній вартості бензину і розмірах області.Чому ж мовчать усі ЗМІ?!

Шкода, що працівники губернатора не поділились секретом успішної економії… Розкажіть, благаю. Про це можна лише здогадуватися. Можливо губернатор обходить області пішки, або на велосипеді, або автостопом? Це ж модно і по-європейському.

Це в той час як інші вертолітні майданчики будують…

Пишіть в коментарях, хто бачив губернатора таким, обов’язково розміщуватиме такі свідчення. Це ж стане прикладом для усіх службовців.

Цікаво, що навіть у районах чиновники без цього чудодійного секрету економії змушені тратити більше коштів ніж губернатор. Зокрема у відповіді на запит голова Костопільскої РДА Сергій Коваль зазначив:

"Для придбання паливно-мастильних матеріалів в 2011 році Костопільській районній державній адміністрації виділено кошти в сумі 13720 гривень. Відшкодовано в минулому році голові райдержадміністрації та його заступникам витрати на відрядження в сумі 400 гривень".

Не таким економним виявився і голова обласної ради. Це якщо судити з відповіді на запит, яку в обласній раді готували майже місяць. Цитую:        

"В частині інформаційного запиту, що стосується витрачених коштів в 2011 році на організацію та проведення робочих поїздок в межах Рівненської області голови Рівненської обласної ради та його заступників повідомляємо, що на оплату відрядних було використано 1050 грн. 00 коп., на пальне (з 1 січня по 31 березня 2011 року) - 5125 грн. 43 коп.

Що стосується витрачених коштів в 2011 році на організацію та проведення робочих поїздок за межі Рівненської області голови Рівненської обласної ради та його заступників зазначаємо, що на оплату відрядних було використано 13609 грн. 69 коп., на пальне (з 1 січня по 31 березня 2011 року) - 37757 грн. 11 коп.

 З 1 квітня 2011 року транспортне обслуговування Рівненської обласної ради відповідно до договору від 31 березня 2011 року № 39 здійснює комунальне підприємство «Автобаза» Рівненської обласної ради."

Отака от математика. Голі цифри. А ще цікавіше, що цьогоріч такої економії очікувати не варто. Адже ще в січні скрізь про пролунала інформація:

івненська облдержадміністрація 13 січня за результатами тендеру уклала угоду з КП "Автобаза" Рівненської облради на послуги з транспортного обслуговування апарату ОДА в 2012 році вартістю 1,78 млн грн. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Можливо, то підступні підлеглі так неекономно кататимуться? Чи хтось дурня клеїть, чи намагається з інших зробити…. Розсудіть нас читачі, бо в мене не так багато інтелекту, щоб робити висновки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.