Тігіпко обіцяє захистити малозабезпечених українців від податку на розкіш

05 квітня 2012, 14:31
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
606

Міністерство праці та соціальної політики наполягає на введенні податку на предмети розкоші.

Про це сказав на брифінгу віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

За його словами, на нараді в четвер з прем'єр-міністром Миколою Азаровим буде розглянуто два варіанти відповідного законопроекту - запропонований Мінсоцполітики та Міністерством фінансів.

Тігіпко підкреслив, що у двох міністерств різне бачення цього питання, і його відомство має намір на нараді відстоювати свою позицію.

«Ми будемо наполягати, що потрібно оподатковувати не тільки нерухомість і транспортні засоби, але і розкіш, дорогі предмети», - сказав міністр.

Він також додав, що Мінсоцполітики має намір наполягати і на своєму баченні оподаткування нерухомості, не уточнивши при цьому, в чому полягає різниця його позиції з позицією Мінфіну, передають Українські новини.

При цьому Тігіпко підкреслив, що незалежно від того, варіант законопроекту якого міністерства підтримає Кабінет Міністрів, цей документ не буде стосуватися незаможних громадян і середнього класу.

12 березня президент Віктор Янукович заявив що бізнесмени, депутати Верховної Ради Ринат Ахметов (фракція Партії регіонів), Костянтин Жеваго (фракція «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина»), а також бізнесмен Віктор Пінчук підтримують введення податку на багатство.

Між тим у Мінфіні вирішили вводити 20% податок на розкіш не на коштовності, хутра і дорогі годинники, а на площу нерухомості та об'єм двигуна автомобіля.

За матеріалами http://kontrakty.ua/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: бізнес,податки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.