Список 11 умов Фюле вже зданий в архів, переговори з ЄС тривають ?

25 листопада 2013, 13:42
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
179

Підписання у Вільнюсі не відміняється . Але ЄС і МВФ повинні погодитися врятувати Україну від дефолту.

Підписання у Вільнюсі не відміняється . Але ЄС і МВФ повинні погодитися врятувати Україну від дефолту.

Євроторг входить в завершальну фазу. На відміну від десятків тисяч українців, які вийшли вчора на площі українських, і не тільки, міст, учасники цих торгів не сприйняли четвергове розпорядження Кабміну про «призупинення підготовки угоди про асоціацію» як шлагбаум на шляху євроінтеграції. Публічним доказом є те, що жоден з основних гравців цієї «партії в покер» - Віктор Янукович, Ангела Меркель і Володимир Путін - досі не зробили заяви про те, що підписання у Вільнюсі не буде.

Сама гра ведеться, природно, не публічно, і ставки в ній у міру наближення дати саміту Східного партнерства ростуть. За інформацією відразу з декількох джерел, список 11 умов Фюле вже зданий в архів: на переговорах Києва з Брюсселем більше не фігурує питання звільнення (або хоча б лікування за кордоном) Юлії Тимошенко.

За словами нашого джерела в оточенні президента, реальних вимог до Євросоюзу в України дві: «У Кабміні провели розрахунки бюджету-2014 і назвали дві умови, які здатні закрити діру. По-перше, кредит МВФ у розмірі 10 млрд євро, без вимоги підвищити ціни на газ для комунальних установ і дотованої промисловості. По-друге, торгові преференції для українського експорту, наприклад, зняття квот на імпорт продукції металургії, які зберігаються при ЗВТ».

Наше джерело в євроструктурах стверджує, що «ЄС готовий дати всю необхідну допомогу, але восени 2014-го, після виборів до Європарламенту». Однак перед нашою владою стоїть куди більш близька мета: країні потрібно вижити протягом найближчого року. «Нинішня блокада Росії - це квіточки, ягідки будуть в разі підписання Угоди у Вільнюсі, - говорить джерело в оточенні президента. - Якщо ми не отримаємо допомоги від ЄС і МВФ, вже в січні Україна буде мати дефолтний рейтинг. Але ймовірність того, що ЄС і МВФ погодяться і вишукають гроші, необхідні Києву, раніше осені 2014-го, залишається високою».

segodnya.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.