Доленосна п'ятниця

13 квітня 2012, 07:54
Власник сторінки
викладач теології
0
488
Доленосна п ятниця

Про що думає людина під час страждань? Дехто лихословить, згадуючи день свого народження та причину страждань. Хтось вибирає іншу захисну тактику, наприклад, іронічний сміх та висміювання.

"Отче, відпусти їм, бо не знають, що чинять вони!"

Лук. 23:34

 

Про що думає людина під час страждань? Дехто лихословить, згадуючи день свого народження та причину страждань. Хтось вибирає іншу захисну тактику, наприклад, іронічний сміх та висміювання.

Не так повів себе Ісус. Добре знаючи причину власних страждань – гріхи людства, Христос думав про людей. В годину важких мук Його думки були сповнені любов’ю до всіх, чий життєвий вибір привів Його на хрест, на неймовірний фізичний та, досі незнаний для жителів землі, душевний  біль. "Отче, прости їм, бо вони не розуміють, що роблять зараз", - злетіла молитва зі святих уст.

В переддень великого свята, яке вкотре промчиться планетою, від Аляски аж до берегів Японії, я думаю про пам’ятні події тієї доленосної п’ятниці.

Що дало силу Тобі, Сину Божий, дивлячись на озлоблене, вульгарне, пихате, ненаситне до жорстокості, кривавої відплати та брехні, зради і ненависті, спотворене лукавством, заздрістю, обмовами та гріхом, Власне творіння, полюбити його, не відмовитись у годину випробування і віддіти за нього Своє життя?

Тільки сила майбутнього Воскресіння та любов! В п’ятницю, висячи на хресті, Ісус Христос вже бачив недільний ранок! Він знав, що Воскресіння має силу перетворити злобу в приязнь, сум в радість, нечистість у праведність, вчорашнього грішника в сьогоднішнього святого!

Сила Воскресіння!

"Тож усе я вважаю за втрату ради пізнання Христа Ісуса, мого Господа… щоб пізнати Його й силу Його воскресення" (Фил. 3:8-10), - пізніше напише апостол Павло. І я з ним погоджуюся! А ти?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Пасха,перемога,Ісус,воскресіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.