Німецькі митці задоволені оперативністю міліції

20 квітня 2012, 21:06
Власник сторінки
президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола
0
538
Німецькі митці задоволені оперативністю міліції

Громадяни ФРН світлорежисер Петер Мюллер та композитор Маркус Бірклє висловлюють подяку українській міліції за оперативне реагування на захист їхніх прав.

Гості приїхали до Києва робити виставу «Сни Васіліси Єгоровни» за творами Леся Подерв’янського. Вони розповіли акторам трупи, що вночі 14 квітня на Майдані Незалежности двоє міліціянтів без складання протоколу взяли з них 20 еврів за те, що один із них під час прогулянки після репетиції не мав при собі пашпорта.

Інцидент набув широкого розголосу в українських медія завдяки оперативній публікації в УНІАН.

19 квітня Петер Мюллер був запрошений до Головного управління МВС у Києві разом зі мною. Капітан міліції з відділу організації служби управління охорони громадського порядку Валерій Скорина повідомив німецького гостя, що пояснення написали 25 міліціянтів, які тієї ночі чергували на Хрещатику, і запропонував упізнати ймовірних здирників на зводинах. Петер Мюллер заявив, що зробити це не може, оскільки інцидент трапився вночі, і він навряд чи впізнає когось «через схожість міліціянтів у строях одне на одного».

У міліції пообіцяли продовжити внутрішнє розслідування, наголосивши, що у подібних випадках треба негайно телефонувати 102 або йти до відділку міліції.

Громадянин Німеччини Петер Мюллер, який має посвідчення однієї з німецьких інформаційних агенцій, залишився задоволений розмовою з правоохоронцями. Він побажав українській міліції гідно захищати права чужоземців під час Евра-2012.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.