ПОВЕРНЕННЯ ВЧОРАШНІХ

01 квітня 2014, 10:47
Власник сторінки
президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола
0
114
ПОВЕРНЕННЯ ВЧОРАШНІХ
Третій ліворуч – Володимир Мусієнко. Фото Customs.gov.ua.

Міністерство доходів і зборів ліквідовано. Податкова та митна служби знову розведені у просторі та часі. У багатьох колишніх начальників з’явився шанс повернутися на посади.

А покарання за колишні гріхи – списати на репресії злочинного режиму.

Останнім часом у керівництві митної служби інтенсивно лобіює свою кандидатуру Володимир Мусієнко. Як кажуть його колеги, він позиціонує себе як «нещасний вигнанець», свого часу несправедливо звільнений з митниці.

Вони стверджують, що з огляду на тривалу роботу Володимира Мусієнка на керівних посадах у центральному апараті Держмитслужби та кількох митницях можна говорити про його досвід і вміння знайти потрібних людей у потрібному місці.

Ось окремі сторінки трудової біографії: 2003 рік – начальник відділу Оперативної митниці, 2005 рік – керівник підрозділу селекції ризиків Центрального бюро ризиків та аудиту, 2008 рік – начальник відділу координації та контролю оперативної діяльності Держмитслужби, 2010 рік – заступник директора департаменту організаційно-інспекційної діяльності Держмитслужби, фактично радник тодішнього голови митного відомства Валерія Хорошковського, 2012 рік – начальник митного поста «Київ – спеціалізований» Київської регіональної митниці (у подальшому – головний інспектор).

На останньому етапі трудової діяльності Володимира Мусієнка варто зупинитися детальніше. У жовтні 2012 року з’явилося звернення підприємства «Ін Тайм» щодо протиправних корупційних дій начальника митного поста «Київ – спеціалізований». Після того, як було виявлено факт викрадення вантажів підприємства «Ін Тайм», Володимир Мусієнко «попросився» з посади начальника митного поста «Київ – спеціалізований» на посаду головного інспектора.

У листопаді 2012 року прокуратура Оболонського району Києва порушила кримінальну справу №55-4257 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Одержання хабара». Вироком від 24 грудня 2012 року чотирьох посадових осіб митного поста «Київ – спеціалізований» визнано винними у вчиненні злочину та призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати атестовані посади у правоохоронних органах та посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади, строком на три роки. Й лише начальник уник відповідальності – Володимира Мусієнка було звільнено з митних органів.

Мусієнки для митниці – прізвища відомі й не викликають, чесно кажучи, негативних асоціацій серед колег – на відміну від головного «репресованого» претендента на керівну посаду. Показовим є факт роботи в митних органах Олексія Мусієнка – брата Володимира Мусієнка. На цей час Олексій Мусієнко – заступник начальника митного поста «Східний» Київської міжрегіональної митниці. Під час окупації Криму він перевівся з посади начальника митного поста «Керч» Кримської митниці. Син Олексія Мусієнка Ігор Мусієнко працює на митному посту «Столичний» Київської міжрегіональної митниці, донька Олена Агеєва працювала у Департаменті митної справи Міндоходів.

Словом, отака династія сталеварів…

 

Довідка. 24 грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав указ про реорганізацію Державної податкової служби та Державної митної служби в Міністерство доходів і зборів.

18 березня 2013 року Президент Віктор Янукович видав указ про Міністерство доходів і зборів України.

1 березня 2014 року Міністерство доходів і зборів ліквідоване постановою Кабінету Міністрів. Цією ж постановою відновлено діяльність Державної податкової служби та Державної митної служби.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: митниця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.