МІНІСТР ШАХРАЙСЬКОЇ ТУРБОТИ ПРО ДІТЕЙ

21 квітня 2012, 10:29
Власник сторінки
президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола
0
835
МІНІСТР ШАХРАЙСЬКОЇ ТУРБОТИ ПРО ДІТЕЙ

Міністр юстиції у 2007-10 роках Микола Оніщук вдався до цинічного шахрайства, щоби за будь-яку ціну здобути на Житомирщині депутатський мандат на парламентських виборах.

20 березня 2012 року благодійний «Фонд Миколи Оніщука» уклав договір з філією страхової компанії «Оранта» у місті Радомишль на Житомирщині. За цим договором, як упевнені батьки, застраховано від смерти (!) учнів шкіл Володарсько-Волинського, Черняхівського і Радомишльського районів. Якраз саме ці райони входять до виборчого округу №68.

На перше око може здатися, що міністр юстиції часів президентства Віктора Ющенка прагне продемонструвати турботу про батьків, якщо, не дай Боже, щось трапиться з дитиною. Саме так улесливо передбачає Микола Оніщук, який начебто офірував особисті кошти на «святу» справу.

Коли експерти зі страхування ретельно вивчили нюанси договору й порівняли його з вимогами закону про страхування, то «батьківська турбота» пана Оніщука насправді виявилася цинічним обманом довірливих батьків.

По-перше. Список застрахованих осіб не містить повних даних про застраховану особу, необхідних для укладання договору. У спискові лише прізвище та ім’я дитини. По батькові, дата народження й адреса відсутні. За браком цих даних жодна страхова компанія не зможе виплатити страхове відшкодування, бо неможливо точно встановити особу застрахованого.

По-друге. Жоден із батьків не давав згоду на те, щоб стороння особа страхувала їхніх дітей від нещасного випадку. У договорі відсутні паспортні дані батьків та їхні ідентифікаційні коди, що є грубим порушенням законодавства та норм укладання договорів.

По-третє. З 1 січня 2012 року набрав чинности закон про захист персональних даних. Тому пан Оніщук та директори шкіл, «застрахувавши» дітей без письмової згоди на те їхніх батьків, брутально порушили закон. Особливо – директори, які подали списки дітей для страхування.

«Доброчинна» про людське око акція екс-міністра – це безсоромне окозамилювання. Бо, як свідчать документи, кожна дитина «застрахована» лише на одну тисячу гривень. А сам Микола Оніщук розщедрився аж на 2 250 гривень за всіх «застрахованих», про що кажуть мої джерела у страховій компанії "Оранта". 

Що ж, дай Боже цій «щедрій» людині здоров’я й довголіття! Хоча б до першого засідання суду за шахрайство…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.