Врятувати «рядового» Януковича: місія не здійсненна

11 травня 2012, 13:06
Власник сторінки
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
0
527
Врятувати «рядового» Януковича: місія не здійсненна

Ви помітили, що всі ці роки, коли Віктор Янукович перебуває на посаді Президента, його особисто та всю країну в цілому супроводжує фатальне невезіння?

Ви помітили, що всі ці роки, коли Віктор Янукович перебуває на посаді Президента, його особисто та всю країну в цілому супроводжує фатальне невезіння?

Економічна криза, що ніяк не хоче відступити, проблеми в перемовинах з Росією за газ, систематичні народні виступи, теракти в Дніпропетровську, а тепер ще й можливий бойкот Євро-2012! Погодьтеся, чи не забагато для багатостраждальної України та її керівництва!

А ще можна пригадати, як подібні речі траплялися за часів другого прем’єрства Віктора Федоровича. Пригадуєте: 2006 рік – вибухи армійських снарядів в Новобогданівці, 2007-й – аварія потягу з фосфором, вибух житлового будинку в тому ж таки Дніпропетровську, екологічна катастрофа в Криму, коли під час шторму в море було викинуто декілька тон мазуту. Список можна продовжувати.

А пригадайте, як в перші місяці президентства Януковича його супроводжували неприємні знаки – розколовся пам’ятник засновникам Києва, ВФЯ ледь не притисло дверима в день його ж інавгурації, під час візиту російського керманича Дмитрія Медвєдєва і спільного покладання квітів на голову президенту впав вінок. Дехто в цьому волів бачити знамення «з вище».

Але містика-містикою, але й керування з боку Януковича країною суто з точки зору політики видається вкрай невдалим.

Кожна так звана реформа сприймається народом «в штики», наслідком чого є те, що президент дуже стрімко втрачає рейтинг. При цьому Янукович, на відміну від своїх попередників, абсолютно не сприймається населенням Заходу, Півночі та ряду центральних регіонів. Всі невдачі керівництва країни приписуються Віктору Федоровичу одноосібно. Він стає об’єктом насмішок, чисельних жартів, освистувань, об’єктом образ і кпинів, згадайте знамените «Спасібо жителям Донбаса…».

За Януковича у нас не лише у внутрішній та зовнішній політиці, а навіть у спорті – невдача за невдачею: слабака гра національної та молодіжної збірних з футболу, провал на Зимовій олімпіаді у Ванкувері, «прольоти» Динамо та Шахтаря в єврокубках, виліт хокейної команди в самі низи світового хокею, поразки у футзалі, біатлоні, плаванні, баскетболі, гандболі. Список можна продовжувати.

А головним наслідком роботи ВФЯ та його команди стала неповага до України на міжнародній арені і приниження нашої країни та народу. Деякі держави, як, наприклад, Німеччина, навіть насмілюються піднімати питання про те, щоби відібрати у нас Євро-2012.

Чи лише співпадінням, проісками «антиукраїнських» сил та «гнівом небес» можна пояснити такий стан речей? Без сумніву, причини варто шукати лише в стилі роботи, в політиці Віктора Федоровича, в його ставленні до оточуючих. Все інше – похідне.

Нещодавно натрапив на матеріал в «Лівому березі» про пророцтво карпатського мольфара, який сказав, що Януковича ліквідують наступного 2013 року (магія чисел?). Зважаючи на те, як президента «люблять» в народі, пророцтво не видається фантастикою – надто багато людей проклинають цю владу, уособленням якої є в першу чергу Віктор Федорович. Президент сам собі риє яму, особливо враховуючи, наскільки нахабно, безкарно, а іноді – просто безбожно він діє.

Не знаю, чи справдиться пророцтво карпатського чаклуна, але й без нього очевидно, що врятувати себе Янукович може лише добровільним відходом від влади. Бо в іншому випадку його все одно «ногами вперед» винесуть!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,вінок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.