Дві третини мешканців України (62%) вважають українську мову рідною

11 травня 2012, 15:15
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
541

В період з 22 березня по 1 квітня 2012 компанія Research & Branding Group провела дослідження громадської думки населення України щодо відношення українців до мовної проблеми в Україні.

Збір інформації проводився за допомогою особистого інтерв’ю в 24 областях України й АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, яка репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю й віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2078 осіб. Очікувана середня похибка вибірки становить +-2,2%.

Основні результати:

* Дві третини мешканців країни (62%) вважають українську мову рідною, такою, що переважає у спілкуванні вдома у родині (44%) і на роботі / під час навчання (42%).

* Для третини мешканців України рідною є російська мова (36%), для такої ж кількості респондентів вона переважає у спілкуванні вдома (35%) і на роботі / під час навчання (36%).

* Кожен п’ятий українець при спілкуванні як вдома (20%), так і на роботі / під час навчання (21%) однаково користується українською і російською мовами.

* Думка українців щодо кількості державних мов розділилася: 47% опитаних вважають, що державних мов має бути дві (українська і російська), в той час, як 46% хотіли б бачити державною мовою тільки українську.

rb.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: статистика,мова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.