Київське «ОГО»

23 травня 2012, 19:53
Власник сторінки
Журналист
0
886

19-го травня київський Майдан Незалежності виконав незвичайну місію – прийняв шостий всеукраїнський тур «Вболівай з найкращими» від Укртелекому – офіційного провайдеру телекомунікацій УЄФА ЄВРО 2012.

Фото: Прес-конференція. Київ. Неочікуване та запальне виконання пісні "Давай, грай". 

ОГО шоу – шоу масового вболівання. Українці б’ють рекорди з гучності, заради того, щоб показати всі здібності своїх голосів.

Цей тур стартував 25-го квітня. Позаду вже Кіровоград, Запоріжжя, Донецьк, Харків та Полтава. Представники Укртелекому та зірковий аніматор туру Руслана поділилися з пресою вражаючими результатами ОГО шоу; результатами, що значно більше, ніж сухі цифри, адже зібравши близько 47000 учасників, цей тур об'єднав найсильніші та найкращі емоції українських вболівальників.

Андрій Анатолійович Бургомістренко, директор дирекції з маркетингу та розвитку нових продуктів ПАТ «Укртелеком» повідомив, що організаторами туру вирішено припинити змагання, які до цього часу відбувалися у інших містах України. Суть змагання полягала в тому, хто голосніше вигукне та довше протримає останнє «Я» у фразі «Це моє ім’я, ейфорія!»

«Більше міста між собою не змагаються. Міста змагаються з альтернативним джерелом звуку», - сказав він.

Того вечора Київ все ж побив рекорд Харкова – енергія звуку сягнула 117 дБ і продовжувалася більше 6-ти хвилин. Також у проведенні шоу була задіяна апаратура потужністю 400 кВт, 386 електроприборів та 3,5 – 4 км кабелів.

«11 міст, як 11 гравців футбольної команди. Це велика людська праця. І ми живемо цією працею. Цією працею живе більше 350 чоловік. Ми спроектували для вас фотовиставку, щоб показати, яким чином люди в інших містах роблять те, що робитимемо ми. Ми знайшли формат того, що ми робимо, щоб показати людям те, у чому вони найкращі», – розповів Андрій Бургомістренко.

 «Психологічний бар’єр було важко подолати, чесно. Але як тільки ми долаємо цей бар’єр далі починається справжня нірвана. Справжня ейфорія, – ділиться співачка Руслана, – Вже більше 50 000 українців живе цим шоу, ОГО шоу. Побачивши ті складні синкопи, ті складні ритми, ті складні хореографічні композиції від Олі та Юджина, які виконують звичайні хлопці та дівчата, і як синхронно та злагоджено вони це роблять, у вас так чи інакше виникне думка: «Та це, мабуть, поставлене шоу.» Я вам скажу, ні. Це не поставлене шоу. Емоцію, драйв і потужність поставити неможливо. Це речі, які народжуються на площі. Тренування були, дійсно. Так синхронно рухатися неможливо. Це потрібні тренування і ці тренування були.  По всьому Києву, протягом 2-х днів було проведено близько 18 репетицій у різних університетах, у різних закладах, на вулиці під дощем, під сонцем… Будь де. Всі, як один витримували двохгодинне тренування. Українці – наймузичніша нація в світі. І наймогутніша. Укртелекому я буду вдячна все життя. За цю нестандартну та неочікувану комунікацію. Мою комунікацію з публікою.»

Представникам різних ЗМІ, присутнім на конференції, продемонстрували відеозаписи найяскравіших моментів туру «Вболівай з найкращими» у попередніх містах.

Вкрай приємною та цілком незапланованою частиною прес-конференції стало виконання головної пісні туру «Давай, грай!» із демонстрацією основних рухів,  підчас якого мало хто з присутніх зміг втриматися від танцю.


Згодом протягом цілого дня саме ці рухи вчили київські студенти та військовослужбовці з різних місць навчання: ВІТІ, залізничних військ, полку президента, коледжу зв’язку, Суворівського училища, університету ім. Поплавського, Білої Церкви, військового університету ім.. Шевченка, Деснянських військ та державного управління.


Фото: Репетиція "ОГО шоу" у Києві. 

А на тих, кому напекло в голову сонце, і хто все ж намагався лінуватися і виконувати рухи не в повну силу чекало ось таке суворе зауваження:
"Рядовий, роби гітару нормально, я сказав!", на що звучала сумна похмура відповідь: "Так точно, товаришу сержанте..."

Але це був лише початок. А трохи згодом енергія і драйв перемогли...

«Вперше зустрівшись з Русланою, Юджином та Олею на репетиції, на плацу нашого інституту, ми не зразу зрозуміли чого від нас хочуть, - розповідає курсант Військового інституту телекомунікацій та інформатизації НТУУ КПІ Тарас Бабінець. - Курсанти, які втягнулись у військове життя, дивились на все з байдужістю. Та пройшло дуже не багато часу, як наші здивовані обличчя загорілись цікавістю і драйвом. На останніх репетиціях вже не було тих хто сачкував, кожен горів енергію, якою заряджала музика та настрій колективу на сцені. Здавалось вже нічого особливого не станеться, та на самому ОГО шоу, перед яким немаленького заряду додали виступи зірок, ми вибухнули дикою енергією... Емоції зашкалювали! Тільки тут, я зрозумів, як Руслана виграла Євробачення. І вже коли ми перекрикували звук колони мотоциклів, всі сили вкладали в голос…ми ще ніколи не відчували такої мотивації, як на шоу. Руслана молодець!»

«Ми дуже довго сумнівалися, як же зробити так, щоб всі рухалися однаково, – розповідає хореограф Юджін, – адже всі з різних сфер діяльності, і важко когось навіть змусити підняти праву руку так, щоб не стирчали пальці, а просто були зібрані. Ми спостерігали за людьми, і насправді вони самі нам підказували як вести репетиції і що вони хочуть танцювати. Потім все це систематизували і видавали такий от драйв. Найголовніше, щоб в душі у кожного була ця іскорка, яка потім розгоряється в полум’я, а потім ще й у пожежу. І неважливо які рухи ми робимо. Головне – робити це з позитивом, з подачею і все в нас буде добре.»

Катерина КУПРІЄНКО
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.