Євро2012 стало доброю нагодою для колісниченків засвідчити ворожість Україні.

08 червня 2012, 15:43
Власник сторінки
громадянин
0
429

Порівняйте настрій польського народу з настроєм українського напередодні чемпіонату. Може, тут причини успіху Польщі на ниві євроінтеграції? Як і поразки України?

Rzeczpospolita: пора національної гордості

Польська Rzeczpospolita пише, що футбольний турнір став доброю нагодою для поляків засвідчити свій патріотизм. Національні прапори і герби сьогодні відрізняють польських уболівальників з-поміж інших, пише газета.

"Йдеться не лише про футбол, але передусім про добру аполітичну нагоду показати своє почуття національної приналежності, єдності, гордості за те, що ми поляки. Такі емоції особливо помітні серед молодого покоління," - цитує Rzeczpospolita соціального психолога Іренея Сюдема.

Газета приходить до висновку, що хвиля патріотизму є запереченням тверджень відомих лівих політиків, про те, що надмір патріотизму стає трагедією для Польщі і що полякам треба "відмовлятися від польськості". "У нас немає комплексів, пов'язаних із вітчизною. На противагу думці лівих еліт, поляки щораз більше демонструють гордість за свій народ," - пише газета.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.